Η Σεφ Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει Ελλήνων Γεύσεις με άρωμα και έντονη γεύση εσπεριδοειδών, εμπνευσμένη από ένα τόπο ξεχωριστό και μυστικιστικό!

Μας ταξιδεύει στην πόλη που πήρε το όνομά της από τον γιο του Ποσειδώνα, στο Ναύπλιο! Ξεκινάει το γεύμα της μαγειρεύοντας μία δροσερή σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι, με μία ιδιαίτερη βινεγκρέτ που αξίζει να τη γευτείς! Βολτάροντας στα σοκάκια της πόλης, δοκιμάζει Αναπλιώτικο παγωτό και μπαίνει σε ένα παντοπωλείο που κουβαλάει ολόκληρη τη μεσόγειο.

Εκεί φτιάχνει μια σαλάτα ζυμαρικών με μαριναρισμένο λαυράκι που η γεύση της ξεπερνά τη φαντασία! Συνεχίζει το γεύμα της μαγειρεύοντας ένα λαχταριστό μοσχαράκι στο φούρνο με πορτοκάλι και λεμόνι, πλούσιο σε λαχανικά, ζουμερό, γεμάτο γευστικές αντιθέσεις.

Μας μεταφέρει στην καρδιά ενός πορτοκαλεώνα, στην περιοχή των Μυκηνών, για να μάθουμε για τη βιολογική καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Αποχαιρετά το Ναύπλιο, κάνοντας μία τελευταία επίσκεψη σε μια ποτοποιία στην Αγία Παρασκευή, με ιστορία εκατό σαράντα χρόνων, συγκεντρωμένη σε ένα μουσείο. Κλείνει το γεύμα της, με μία τάρτα με πορτοκάλια, μανταρίνια και σταφίδα Κορινθιακή που είναι διαφορετική και σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις…

«Ελλήνων Γεύσεις» την Κυριακή 23/02 στις 15:15 στο ΣΚΑΪ.