Ο λόγος για τους Zante Dilemma και Emily Greenslade, που κατήγγειλαν ότι προσπαθούσαν να καταθέσουν υποψηφιότητα για τη Eurovision, αλλά η ΕΡΤ τους αγνόησε χωρίς να δώσει καμία εξήγηση. Όπως ανέφερε στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια της δισκογραφικής εταιρείας LDR, Στέλλα Λάιτμερ, προσπαθούσαν από το καλοκαίρι να επικοινωνήσουν με το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να καταθέσουν τη συμμετοχή τους για τη Eurovision 2011.

«Μας έλεγαν συνεχώς ότι δεν έχει συσταθεί η επιτροπή και ότι πρέπει να περιμένουμε. Στις 10 Νοεμβρίου στείλαμε συστημένη επιστολή στην ΕΡΤ, με την οποία τους γνωστοποιούσαμε ότι θέλαμε να συμμετάσχουμε στη Eurovision και έκτοτε περιμέναμε να μας αποαντήσουν πότε μπορούμε να καταθέσουμε τη συμμετοχή μας. Μάλιστα, συζητήσαμε με τη Μαρίζα Φακλή του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, η οποία μας ενημέρωσε προφορικά ότι μόνο κάποιες μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες μπορούν να συμμετάσχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού και όχι εμείς» πρόσθεσε.
«Εκφράσαμε την αδικία που γίνεται απέναντι στις μικρές δισκογραφικές εταιρείες και στους καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουμε. Εμείς απλά θέλαμε να ακούσουν το τραγούδι μας προτού το απορρίψουν» συμπλήρωσε η ίδια.

Η αγγλίδα Emily Greenslade, φιναλίστ του βρετανικού διαγωνισμού τραγουδιού «Idol South of England» ήθελε πολύ να τραγουδήσει με τους Zante Dilemma για την Ελλάδα στη Eurovision. Μάλιστα, αποτελούσε όνειρο ζωής για εκείνη.

«Είμαι μόλις 19 χρονών, αλλά νιώθω έτοιμη να κάνω αυτό το0 μεγάλο βήμα. Ανήκω πλέον στην παρέα ενός ελληνικού συγκροτήματος που ξέρει και παράγει μουσική και έχει τέτοιες δυνατότητες ώστε να γίνεται από δεκτό και από τον πιο δύσκολο ακροατή. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Zante Dilemma βρέθηκαν να έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, κάνοντας μεγάλη επιτυχία στις σκανδιναβικές χώρες με το τραγούδι τους “My Cristina”, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις των επίσημων ευρωπαϊκών charts» σχολίασε.