Δύο ημέρες πριν από την είσοδό του στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Η γη της ελιάς», ο Απόστολος Γκλέτσος κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη και μίλησε για όλα.

Πόσο τον βοήθησε η εμφάνισή του στο ξεκίνημα της καριέρας του;

«Ο 25αρης που ξεκινά μία δουλειά δεν καταλαβαίνει τι “κουβαλάει” και καλά κάνει και δεν καταλαβαίνει, διοτί αν βασιστεί στην εξωτερική εμφάνιση δεν θα πάει παρακάτω. Εγώ δεν νομίζω πως το σκέφτηκα σοβαρά ποτέ ότι έχω κάτι… Είχα και άλλες αναζητήσεις εγώ. Τότε εγώ ασχολούμουν πολύ περισσότερο με το ΚΚΕ παρά με την τηλεόραση», σημείωσε ο ηθοποιός.

Τα κοινά στοιχεία που έχει με την κόρη του

«Αυτό το παιδί είναι λίγο χαζό», είπε με χιούμορ ο Απόστολος Γκλέτσος. «Δεν είναι γι’ αυτόν τον κόσμο. Είναι καλλιτέχνης. Θέλει να φτιάξει τον κόσμο μέσα από την τέχνη. Και εγώ αυτό πίστευα, έχουμε την ίδια πετριά. Δυστυχώς συμφωνούμε πολιτικά. Θα περάσει και το παιδί τις ίδιες κακουχίες με εμένα», συμπλήρωσε.

Η συμμετοχή του στη «Γη της ελιάς»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου έγινε αυτή η πρόταση από το κανάλι, από τους δημιουργούς, σε μία σειρά με μεγάλη επιτυχία. Επιτυχία εξασφαλισμένη, τριάμιση χρόνια… Σου δημιουργεί ευθύνη και άγχος. Δεν σε έχουν ανάγκη, είναι πρώτοι, στο μεγαλύτερο κανάλι και ξαφνικά σου λένε “έλα κι εσύ”», δήλωσε με αφορμή την είσοδο του στη σειρά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

«Δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα να συνεργαστώ με την Άντζελα Γκερέκου. Έχει ένα star quality, ένα μέγεθος. Δεν είχαμε από την αρχή οι δυο μας σκηνές. Έπαιξα πρώτα με άλλα τρία “μεγέθη”: τη Λυδία Κονιόρδου και μετά με τη Μάρω Κοντού. Και οι τρεις κυρίες μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Θα υπάρξει ειδύλλιο σύντομα. Αυτός (σ.σ. ο “Τζον Μακρίδης” – ο ήρωας που υποδύεται) κάνει το πρώτο βήμα στα πρώτα πέντε επεισόδια. Ξεκινάει ένα φλερτ».

O συνδυασμός της υποκριτικής με την πολιτική

«Αν δεν είσαι από πολιτικό τζάκι πρέπει να βρεις τρόπο να σε μάθει ο κόσμος. Είναι μία καλή βοήθεια λοιπόν να σε ξέρει ο κόσμος μέσα από το θέατρο, την τηλεόραση… Ένας φτωχός, όσο καλός επιστήμονας και να είναι, εάν δεν έχει πλούσιο μπαμπά δεν μπορεί να μπει στην πολιτική. Ενώ ένας ηθοποιός και φτωχός να είναι τον ξέρει ο κόσμος και μπορεί και να ‘’προκόψει’’. Μιλάω για εμένα», υποστήριξε ο Απόστολος Γκλέτσος.