Η Ελένη Γερασιμίδου μίλησε τη Δευτέρα (24/7) στην κάμερα του Καλοκαίρι Yes και στην Κωνσταντίνα Γκρόσι. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Γιώργο Κιμούλη, στη Λένα Κιτσοπούλου και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία της στο έργο «Σφήκες» του Αριστοφάνη, καθώς και στον Σπύρο Μπιμπίλα που μπήκε στη Βουλή και τον όλο ντόρο που δημιουργήθηκε με το πουκάμισο με τα παπαγαλάκια την ημέρα της Ορκωμοσίας.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη. Σπουδαία. Δεν αμφιβάλω για τις καταγγελίες, αλλά εντάξει, όχι και τέτοια τιμωρία, να του κόψουν τη δουλειά, να τον διώξουν από το Κρατικό Θέατρο και να έχουν τη Λένα Κιτσοπούλου; Δεν έχουν τον μεγαλύτερο Έλληνα ηθοποιό; Έχω δουλέψει μαζί του, ξέρω πόσο αγαπάει τη δουλειά του, πόσο τη φροντίζει. Δεν βίασε κανέναν, ούτε σκότωσε κανέναν. Τα νεύρα του πρέπει λίγο να προσέξει αλλά όλοι έχουμε νεύρα» είπε αρχικά η Ελένη Γερασιμίδου και πρόσθεσε.

«Ίσως κάποια performance της Λένας Κιτσοπούλου να έλεγε κάτι, από εκεί και πέρα δεν λέει τίποτα. Δεν είναι άνθρωποι που “θυσιάζουν” τα κάποια λεφτά που έβγαλαν όπως κάναμε εμείς κάποια στιγμή, τα τοποθετήσαμε σε ένα σπίτι, που κάηκε το μισό» ανέφερε στη συνέχεια και με αφορμή αυτό είπε για το σπίτι της που κάηκε το περσινό καλοκαίρι: «Ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί. Μας μείνανε κάποιοι χώροι. Κατοικούμε στο ημιυπόγειο που ευτυχώς είναι υπερυψωμένο».

«Δεν θα σχολιάσω το ντύσιμο του Σπύρου Μπιμπίλα, μπορώ να σχολιάσω όλες τις μεγαλοκυράδες που πήγαν στη Βουλή με τις τουαλέτες τους. Ο Μπιμπίλας είναι Μπιμπίλας, Τον ψέγω γιατί ασχολήθηκε πάρα πολύ με το Metoo, όχι ότι δεν έπρεπε. Έγινε πολύ γνωστό το Σωματείο από ένα Metoo. Οι χειρότεροι είναι έξω» δήλωσε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ σε ερώτηση για την είσοδο του συναδέλφου της στη Βουλή και διευκρίνισε για την τελευταία ατάκα της:

«Παίζουν πάρα πολλοί ηθοποιοί στις σειρές που προβάλλονται σε επανάληψη. Αν τα φέρει έτσι η τύχη του να επιστρέψει στο θέατρο και να τον αποδεχτεί ο κόσμος εμένα μου περισσεύει. Εγώ δεν είμαι υπέρ του Φιλιππίδη και φυσικά δεν είμαι καθόλου υπέρ του Λιγνάδη».

Ερωτηθείσα τώρα για τον ρόλο της στη «Μουρμούρα» ειδικά την επερχόμενη σεζόν και μετά την αποχώρηση της Κλέλιας Ρένεση τοποθετήθηκε: «Να αντικαταστήσω άλλη ηθοποιό δεν γίνεται. Δεν θα γίνω γυναίκα του γιου μου. Είμαι τόσα χρόνια η μητέρα του Βλαδίμηρου. Δεν αντικαθιστά κανείς κανέναν, είναι γελοίο».