Για πολλούς ανθρώπους 1 εκατομμύριο δολάρια θα ήταν ένα χρηματικό ποσό που θα άλλαζε τη ζωή τους για πάντα, αλλά στον κινηματογράφο σήμερα, ένα τέτοιο ποσό δεν φαντάζει και πολύ μεγάλο. Πάρτε για παράδειγμα τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο οποίος σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, φέρεται να κέρδισε περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια από την υπερπαραγωγή του 2018 «Avengers: Infinity War», η οποία εισέπραξε συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, το όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ξεπεράστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960 από έναν θρυλικό ηθοποιό, εξηγεί το grunge.com. Το Guinness World Records, λοιπόν, αναφέρει ότι ο Μάρλον Μπράντο το πέτυχε για τον ρόλο του ως Φλέτσερ Κρίστιαν στην ταινία του 1962 «Mutiny on the Bount», για την οποία έλαβε 1,25 εκατομμύρια δολάρια. Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται τόσο τεράστιο για τους νεότερους θαυμαστές του κινηματογράφου, μετά τον πληθωρισμό, αυτό το ποσό σήμερα θα ήταν σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια.  

Ο Μάρλον Μπράντο

Σύμφωνα με το Biography, αυτό το ριμέικ της αρχικής ταινίας -που κυκλοφόρησε το 1935 με πρωταγωνιστή τον θρύλο του Χόλιγουντ Κλαρκ Γκέιμπλ ως Φλέτσερ Κρίστιαν- ήταν εξαιρετικά ακριβό. Καθώς τα γυρίσματα καθυστερούσαν, κάθε μέρα που η ταινία ξεπερνούσε τον αρχικό της προγραμματισμό, έκανε τον Μπράντο να κερδίζει επιπλέον 5.000 δολάρια.      

Ο κριτικός κινηματογράφου, Emanuel Levy, γράφει ότι το ριμέικ «Mutiny on the Bounty» απέφερε 13 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό που εκτινάχθηκε στα 18,5 εκατομμύρια δολάρια. Δύο από τους παράγοντες που κατηγόρησε ο Levy για αυτό ήταν η «εταιρική αναποφασιστικότητα» και οι «καλλιτεχνικές ιδιοσυγκρασίες» -και η ιδιοσυγκρασία του Μάρλον Μπράντο ήταν σίγουρα επιζήμια για τη διαδικασία.

Ο πάντα απρόβλεπτος σταρ του κινηματογράφου δεν ήταν πάντα «εύκολος» στις συνεργασίες του, ενώ το Biography αναφέρει ότι το «εγώ» του έφτασε σε νέα ύψη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, και όσα αναφέρει το grunge.com, ήθελε να κάνει αλλαγές στο σενάριο, μπορούσε να μην συνεργάζεται με την ομάδα και ήταν επιρρεπής σε ξεσπάσματα όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως έπρεπε.        

Μάρλον Μπράντο- όσκαρ

Παρόλα αυτά, το «Mutiny on the Bounty» ήταν ένα κινηματογραφικό ορόσημο, τόσο για τον Μπράντο όσο και για τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Ωστόσο, επρόκειτο να έρθουν μεγαλύτερα πακέτα μισθών: Το 1978, τα World Records Guinness συνεχίζουν να λένε ότι η απίστευτα σύντομη ερμηνεία του στο «Superman» προσέφερε στον ηθοποιό συνολικά 14 εκατομμύρια δολάρια λόγω διαπραγματεύσεων μεριδίου των κερδών της ταινίας. Το αντίστοιχο ποσό σήμερα, μετά τον πληθωρισμό, θα ήταν 46 εκατομμύρια δολάρια.