Ως γενναιόδωρος χαρακτήρας που αγαπά τους φίλους της η Amy Winehouse είχε ξοδέψει στο παρελθόν 130.000 λίρες με σκοπό να απεξαρτηθεί ο φίλος της, Alex Foden, από τις ναρκωτικές ουσίες.

Ο πρώην στυλίστας, αλλά και συγκάτοικος της βρετανής τραγουδίστριας εξήγησε σε συνέντευξή του ότι παρά τους δικούς της «δαίμονες», η ίδια έκανε τα πάντα για να τον βοηθήσει.

Ο Alex Foden γύρισε στη συνέντευξη πίσω το χρόνο στο 2006, τότε που η ταλαντούχα καλλιτέχνης γύριζε το βίντεο για το «Back in Black». «Αυτό το βίντεο ήταν τραγικά προφητικό. Η Amy είχε πάθει κρίση πανικού, όταν είδε τον τάφο με τον τίτλο “Εδώ αναπαύεται η καρδιά της Amy Winehouse” στην ταφόπλακα», θυμάται, ενώ δηλώνει ότι η τραγουδίστρια του είχε εκμυστηρευτεί στο παρελθόν ότι πίστευε ότι θα πεθάνει νέα και θα γίνε μέλος του περίφημου «κλαμπ 27» της μουσικής. Τελικά, η ταραχή της στην ιδέα του θανάτου ήταν τέτοια, που αποφάσισαν να σβήσουν το όνομά της.

Οι δυο τους έκαναν μαζί ναρκωτικά, αλλά όταν ο φίλος της έγινε πάλι «καθαρός» δημιούργησε τον οργανισμό «Alex Foden Foundation», ώστε να βοηθήσει τους εξαρτημένους, αλλά και να «ξυπνήσει» τη φίλη του.

Τέλος, ο φίλος της αποκαλύπτει ότι παρά τα προβλήματα με τον πρώην άντρα της, πιστεύει ότι εάν είχαν κάνει παιδί οι δυο τους ίσως σήμερα θα ήταν ζωντανή. «Πριν από ένα live στη Ζυρίχη ήταν συγκλονισμένη που δυο τεστ εγκυμοσύνης είχαν βγει αρνητικά», λέει.