Η Ελεονώρα Μελέτη σε συνέντευξή της χθες, Τρίτη, στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FM, μίλησε για τις αντιδράσεις που έχει λάβει μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Η παρουσιάστρια τόνισε ότι δέχεται χυδαίες επιθέσεις στα social media, ένα φαινόμενο που, όπως είπε, έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια. «Όποιος κι αν είναι ο λόγος που κάποιος, μπορεί να διαφωνεί με κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνεται τοξικός, ρατσιστικός, επιθετικός, ισοπεδωτικός, προσβλητικός και όλα τα σχετικά. Το βιογραφικό μου υπάρχει, είναι διαθέσιμο, όπως και των υπόλοιπων υποψηφίων, ως οφείλει να γίνεται. Μπορεί κάποιος να το διαβάσει και να το μελετήσει και να αποφασίσει αν πληρώ κάποιες προδιαγραφές για να μπορέσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε η τελευταία. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής που έχει ενταθεί με τη χρήση των social media.

Το να παίρνεις αποσπασματικά και να εργαλειοποιείς πράγματα που έχουμε δείξει μετά από πολλή έρευνα και ρεπορτάζ, στο πλαίσιο μίας εκπομπής, διάρκειας μίας και μιάμισης ώρας που στην εποχή της είχε κάνει αίσθηση ως πρωτοποριακή και είχε αγκαλιαστεί από τον κόσμο, και οι άνθρωποι που την αναδείκνυαν τότε, τώρα να τη χρησιμοποιούν δε θα ήθελα να το χαρακτηρίσω εγώ» σημείωσε αρχικά.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλόφιλων, η Ελεονώρα Μελέτη δήλωσε ότι θα το ψήφιζε, καθώς την εκφράζει απόλυτα, συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου για την παρένθετη μητρότητα. «Θα ψήφιζα τον νόμο για την ισότητα στον γάμο. Με εκφράζει απόλυτα και ο τρόπος που παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο. Θα κρατούσα και το κομμάτι που αφορά και την παρένθετη μητέρα», δήλωσε η Ελεονώρα Μελέτη.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το αν τα κίνητρά της είναι οικονομικά, η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε ότι ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής λαμβάνει περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το χρήμα δεν αποτελεί για αυτήν το πρωταρχικό κίνητρο. 

«Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ως ευρωβουλευτής. Απλά αυτοί που με ξέρουν, ξέρουν καλά ότι το χρήμα δεν είναι για εμένα το πρώτο κίνητρο. Πολλές φορές έχω πει ότι θα κάνω κάτι στη ζωή μου με λιγότερα λεφτά γιατί μπορεί να με εκφράζει λίγο περισσότερο από κάτι άλλο που θα μου απέφερε μεγαλύτερο κέρδος. Έτσι λοιπόν και σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που με έκανε να σκεφτώ και να πάρω την απόφαση ήταν η ατζέντα που αφορά και στα κοινωνικά ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη.