Χυδαία σχόλια και επιθέσεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Μαίρη Συνατσάκη, έπειτα από την τοποθέτηση της για την γυναικοκτονία της 41χρονης Γεωργία στην Θεσσαλονίκη, με κατηγορούμενους τον σύντροφό της και τον φίλο του.

Η παρουσιάστρια – influencer λοιπόν, πήρε την απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον των λογαριασμών αυτών που της επιτέθηκαν με ντροπιαστικά λόγια και χυδαίες ευχές. Η δικηγόρος της μάλιστα Μαρκέλλα Μαστοράκη έκανε σήμερα Δευτέρα (15/1) την πρώτη της δήλωση στο Πρωινό ΣουΣου στο OPEN.

Η δήλωση της δικηγόρου της Μαίρης Συνατσάκη

«Οργανωνόμαστε, το βλέπουμε, το αξιολογούμε και αναλόγως θα δράσουμε. Δεν έχω κάτι να σας πω. Θα πρώτα θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και αν είναι οτιδήποτε άλλο θα το πούμε δημόσια. Κάποια σχόλια είναι επώνυμα», δήλωσε χαρακτήρισε η δικηγόρος της Μαίρης Συνατσάκη.

Από την άλλη, η καλή της φίλη, Ντορέττα Παπαδημητρίου όταν την συνάντησε η κάμερα της εκπομπής, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, αποφεύγοντας την δημοσιογράφο και γρήγορο βήμα μπήκε μέσα στο κτήριο.

Μερικά από τα μηνύματα που δέχεται και η ανάρτηση της

Τι συνέβη όμως; Η Μαίρη Συνατσάκη αναδημοσίευσε την ανάρτηση μιας γυναίκας που αναφερόταν στο θέμα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το story λοιπόν, με το κείμενο της αναδημοσίευσης και την λεζάντα «Ως πότε;», η Μαίρη Συνατσάκη δέχθηκε το εξής σχόλιο: «Κράζετε τους άντρες, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί ποιος θα σας προστάτευε;».

Η influencer απάντησε στο εν λόγω σχόλιο, ανεβάζοντας ένα βίντεο, στο οποίο αναρωτήθηκε το αυτονόητο. Από τι ένας άντρας πρόκειται να προστατεύσει μια γυναίκα; «Από τι; Από ποιον να μας προστάτευε;» ανέφερε χαρακτηριστικά καθώς καμία γυναίκα (όπως και κανένας άνδρας) δεν θα έπρεπε να αισθάνεται πως δεν είναι ασφαλής και πως κινδυνεύει από κάτι, έτσι ώστε να χρειάζεται κάποιον για να την (τον) προστατεύσει. Ακολούθησε θύελλα προσβλητικών και αδιανόητων σχολίων.

«Όπως καταλαβαίνετε, αυτή την εβδομάδα, έχω ακούσει πάλι τα σχολιανά μου γι’ αυτό το βίντεο που είπα τέσσερις λέξεις. Δημιούργησα όλη αυτή την αναστάτωση. Για το παιδί μου έχω ακούσει, για τον έτσι μου… αλλά για το επόμενο μήνυμα που έλαβα, τραβάω κόκκινη γραμμή» ανέφερε και ανάρτησε μήνυμα που έλαβε:

«Για λύπηση είσαι. Στο ράφι θα μείνεις με τις ψωριάρες κ…γατές σου» για να προσθέσει:

«Εν τω μεταξύ διαβάζω τα μηνύματα σας και είστε σοκαρισμένοι και μου λέτε “πω πω ποιος τα γράφει αυτά/πως γίνεται να τα λένε έτσι;” και εγώ ανέβασα το χθεσινό σαν αστείο. Δηλαδή είναι από τα πιο ελαφριά που μου έχουν γράψει αυτές τις ημέρες. Αν σας σόκαρε ΜΗΝ δείτε τα σχόλια κάτω από το βίντεο γιατί θα χάστε την ελπίδα σας για την ανθρωπότητα», έγραψε σε ανάρτηση της μετά το χαμό που έγινε με το βίντεο που δημοσίευσε.