Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη νέα γυναικοκτονία με θύμα τη 41χρονη έγκυο που είχε εξαφανιστεί από την Πρωτοχρονιά και βρέθηκε χθες, δολοφονημένη σε απόμερο σημείο στη Χαλκιδική μέσα σε ένα μπαούλο. Η Γεωργία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της και έναν 34χρονο φίλο του, οι οποίοι την ακινητοποίησαν, τη φίμωσαν και τις κατάφεραν πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό. Τη δολοφόνησαν μέσα στο υπνοδωμάτιό της, την έβαλαν σε ένα μπαούλο και έκρυψαν το πτώμα της, σε δασώδη έκταση ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα, με την εισαγγελέα να ασκεί εις βάρος τους ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία και την αστυνομία να «βλέπει» οικονομικό κίνητρο «Έγινε λάθος, αλλιώς το σχεδιάσαμε» φέρεται να είπε ο σύντροφός της.

Με αφορμή την ανθρωποκτονία της 41χρονης εγκύου με κατηγορούμενο τον σύντροφό της και τον φίλο του, η Μαίρη Συνατσάκη αναδημοσίευσε την ανάρτηση μιας γυναίκας που αναφερόταν στο θέμα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το story λοιπόν, με το κείμενο της αναδημοσίευσης και την λεζάντα «Ως πότε;», η Μαίρη Συνατσάκη δέχθηκε το εξής σχόλιο: «Κράζετε τους άντρες, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί ποιος θα σας προστάτευε;».

Η influencer απάντησε στο εν λόγω σχόλιο, ανεβάζοντας ένα βίντεο, στο οποίο αναρωτήθηκε το αυτονόητο. Από τι ένας άντρας πρόκειται να προστατεύσει μια γυναίκα; «Από τι; Από ποιον να μας προστάτευε;» αναφέρει χαρακτηριστικά καθώς καμία γυναίκα (όπως και κανένας άνδρας) δεν θα έπρεπε να αισθάνεται πως δεν είναι ασφαλής και πως κινδυνεύει από κάτι, έτσι ώστε να χρειάζεται κάποιον για να την (τον) προστατεύσει.

Αυτή την αντίδραση της Μαίρης Συνατσάκη στο συγκεκριμένο σχόλιο ενστερνίστηκαν αρκετοί διαδικτυακοί της φίλοι. Η Σίσσυ Χρηστίδου και η Μαρία Ηλιάκη, την έκαναν repost στα Instagram stories τους, ενώ η Ηλιάνα Παπαγεωργίου σχολίασε με δύο emoji που δήλωναν πως αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Βέβαια υπήρξαν κι αυτοί που θίχτηκαν με το τσουβάλιασμα «Το τοξικό μίσος για όλους τους άντρες είναι επίσης κακό Μαίρη μου. Το να τσουβαλιάσεις εμένα με έναν βιαστή υπονοώντας ότι για όλα τα κακά του κόσμου ευθύνονται οι άντρες είναι επίσης μια μορφή βίας που πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να αναπαράγεται με τόση ευκολία» ήταν επίσης ένα σχόλιο που έλαβε από κάποιο και ένας άλλος της έγραψε «Εύχομαι να βρεθώ τι στιγμή που θα σου επιτεθεί κάποιος στον δρόμο να σε βιάσει και αν τυχόν φωνάξεις για βοήθεια εγώ θα κάθομαι και θα κοιτάω απαντώντας σου δεν με χρειάζεσαι είσαι αρκετά δυνατή να τα βάλεις μαζί του».