Στην εκπομπή Super Κατερίνα και την δημοσιογράφο Μένια Κούκου μίλησε η Μαρία Καρλάκη. Η γνωστή τραγουδίστρια, που πριν από λίγο καιρό έγινε μητέρα, ρωτήθηκε για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που αφορά στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και πήρε ανοιχτά θετική θέση.

«Μου φαίνεται σαν ψέμα το ότι έχω γεννήσει. Είναι η πρώτη μου έξοδος μετά από δύο μήνες, νιώθω περίεργα, σαν να έχω αφήσει κάτι και να πρέπει να γυρίσω πίσω. Ήρθε ο πατέρας, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία», δήλωσε αρχικά η Μαρία Καρλάκη.

«Άλλο η αναπαραγωγική ικανότητα και άλλο η ικανότητα να είσαι γονέας. Το παιδί θέλει αγάπη και δεν κοιτάει αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Ακούστηκε ότι οι ομόφυλες γυναίκες θα έχουν περισσότερα ελαφρυντικά σε σχέση με τους γκέι άντρες. Θεωρώ ότι, όποιο φύλο και να είναι ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να υιοθετήσει ένα παιδί γιατί είσαι άνθρωπος, ένα ον. Δεν πρέπει να σου κόβει κανένας αυτό το δικαίωμα.

Δηλαδή αν εγώ είμαι straight και εσύ είσαι straight, το παιδί όταν θα μεγαλώσει θα είναι straight; Δεν μπορεί να είναι γκέι; Δηλαδή όλοι οι γκέι από γκέι ζευγάρια γεννήθηκαν; Πως έγινε αυτό ρε παιδιά; Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της υιοθεσίας και του γάμου ομόφυλων ζευγαριών».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις της Γαίας Μερκούρη ότι ο άνθρωπος δεν είναι straight εκατό τις εκατό, σχολίασε: «Ο άνδρας και η γυναίκα είναι μια λέξη, την οποία λέξη την ορίσαμε εμείς. Το σύμπαν δεν σε όρισε εσένα κάτι. Άλλο γενετικά, το θηλυκό και το αρσενικό μόριο. Το λεξιλόγιο το εφηύρε ο άνθρωπος, όχι το σύμπαν. Είμαστε όντα, εγώ σήμερα μπορεί να θέλω να είμαι straight και αύριο να είμαι lesbian, δεν θα μου το απαγορεύσει κανείς».