Φόρεσε τούλι, χάντρες, διαφορετικά χρώματα και σχέδια, μετέτρεψε το court σε μια φανταχτερή πασαρέλα στις σχεδόν τρεις δεκαετίας της σπουδαίας καριέρας της στο τένις, προκάλεσε κανονισμούς που υπήρχαν για δεκαετίες, αλλά τελικά επικράτησε. Και γι’ αυτό τον λόγο η Σερίνα Γουίλιαμς είναι πλέον fashion icon και με τη… βούλα του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας των ΗΠΑ.

Η οργάνωση απένειμε τον τίτλο στην κάτοχο 23 τίτλων Grand Slam σε μια φαντασμαγορική τελετή στη Νέα Υόρκη. «Εξερευνούσα τη μόδα και το στιλ ως τρόπο να ξεχωρίσω», είπε η Γουίλιαμς και συνέχισε: «Με διάφορους τρόπους, τα γήπεδα του τένις έγιναν η πασαρέλα μου».

Η Γουίλιαμς είναι η πρώτη αθλήτρια που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο ενώ στο παρελθόν ο τίτλος έχει απονεμηθεί στις Beyonce, Zendaya και Rihanna.

Η 42χρονη πρώην, πια, τενίστρια, αλλά και νυν επιτυχημένη επιχειρηματίας και προσφάτως μαμά για δεύτερη φορά εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, όπου έγινε η τελετή βράβευσης, φορώντας ένα κατά παραγγελία μαύρο φόρεμα με παγιέτες, σχεδιασμένο από τον πρόεδρο της CFDA, Thom Browne.

«Σχεδίασα φούστες από τζιν και φόρεσα μωβ tutus και κορμάκια και έβαλα χάντρες στα μαλλιά και πλεξίδες», είπε για τις εμφανίσεις της στα γήπεδα του τένις. «Ήταν πραγματικά μια διασκεδαστική στιγμή για μένα».

Η Γουίλιαμς έχει σπουδάσει μόδα ενώ ήταν επαγγελματίας τενίστρια και το 2018 λάνσαρε τη δική της σειρά ρούχων S by Serena.

Το 2019, είπε στο περιοδικό Essence ότι τα ρούχα της «αντιπροσωπεύουν γυναίκες παντού – ανυπότακτες μητέρες, κόρες και αδερφές, δυναμικές επιχειρηματίες, αουτσάιντερ, κοριτσάκια με τρελά όνειρα και ακλόνητες έγχρωμες γυναίκες».

Στην τελετή απονομής, η Γουίλιαμς ευχαρίστησε αρκετούς ανθρώπους αλλά κυρίως τη μητέρα της. «Βλέποντάς την να ράβει έχτισε μέσα μου αυτή τη δημιουργικότητα που έχω ακόμα μέχρι και σήμερα», είπε η Γουίλιαμς.