Όταν η Ιβάνκα Τραμπ μπήκε στον Λευκό Οίκο, ορισμένοι πίστεψαν ότι απομακρυνόταν οριστικά από την έντονη κοινωνική ζωή που είχε. Ωστόσο εάν κάτι έχουν διδάξει οι Τραμπ, όπως σχολιάζει το Insider είναι πως με αυτή την οικογένεια ποτέ μη λες ποτέ.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η μεγαλύτερη κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έκανε την εμφάνισή της στο πάρτι γενεθλίων της Κιμ Καρντάσιαν. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media της Καρντάσιαν. H Ιβάνκα Τραμπ αναδημοσιεύοντας μια από αυτές έγραψε: «Απολαύοντας το χρόνο στην ιδιαίτερη μέρα σου».

Αρκετοί σχολίασαν αρνητικά τις εν λόγω εικόνες, επικρίνοντας την Καρντάσιαν για την παρουσία της Τραμπ. «Όχι η Ιβάνκα!», έγραψε κάποιος. Όμως η Μίτρα Αχουραϊάν, δικηγόρος πολλών επώνυμων πελατών από το χώρο της ψυχαγωγίας, είπε ότι δεν εξεπλάγη που είδε τις δύο γυναίκες μαζί.

«Παρόλο που η Ιβάνκα έχει υποστηρίξει τον πατέρα της, ακόμη και δουλεύοντας για τις διάφορες εταιρείες του και στον Λευκό Οίκο, προσπάθησε πραγματικά να αποστασιοποιηθεί από αυτόν μετά την προεδρία του», δήλωσε στο Insider. «Δεν με εκπλήσσει καθόλου που η Ιβάνκα κατάφερε να ξαναεμπλακεί με τους κοινωνικούς της κύκλους και να καθιερωθεί ως ξεχωριστή και ξέχωρη από τον πατέρα της».

Η Αχουραϊάν σημείωσε πως η Ιβάνκα Τραμπ πιθανότατα δυσκολεύτηκε να ισορροπήσει τη σχέση της με τον πατέρα της, με τον οποίο ήταν πάντα στενή, και τους τρόπους με τους οποίους διαφωνούσε μαζί του ή αποδοκίμαζε τις ενέργειές του. Πλέον η Ιβάνκα έχει να διαχειριστεί και την υπόθεση για απάτη από τον οργανισμό Τραμπ, που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Η μεγαλύτερη κόρη του πρώην προέδρου δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων, αλλά έχει κληθεί να καταθέσει.

«Η Ιβάνκα επιχειρεί ένα rebranding αλλά τα δύσκολα θα έρθουν μόλις κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο», υπογραμμίζει ένας ακόμη δικηγόρος, ο Άντριου Λιμπ.

Πριν από την ενασχόλησή της με την πολιτική, η Ιβάνκα Τραμπ είχε μια έντονη παρουσία στην κοινωνική ζωή του Μανχάταν , εμφανιζόταν συχνά σε εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί και υποστήριζε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκτός από τη συμμετοχή της στον όμιλο Τραμπ, είχε επίσης τη δική της επωνυμία μόδας και lifestyle.

Αλλά η υποστήριξή της στην προεδρική εκστρατεία του πατέρα της το 2016 και η πρόσληψή της ως ανώτερης συμβούλου στον Λευκό Οίκο την «εξοστράκισαν» από τους κύκλους της. Στις αρχές του 2017, η επωνυμία μόδας της αποσύρθηκε από καταστήματα όπως το Nordstrom και το Neiman Marcus μετά από διαμαρτυρίες πελατών και πτώσεις στις πωλήσεις.

Το 2018, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία κλείνει και επικεντρώθηκε στην εργασία της στην Ουάσιγκτον. Πέρα από τις επιχειρηματικές επιπτώσεις, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Ιβάνκα Τραμπ έχασε φίλους λόγω της εμπλοκής της στην πολιτική και είχε αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό από εκδηλώσεις της υψηλής κοινωνίας στις οποίες συμμετείχε στο παρελθόν.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, η Ιβάνκα Τραμπ έχει αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της και από την πολιτική γενικότερα. Πέρασε τα τελευταία δυόμισι χρόνια αποφεύγοντας κάθε εμπλοκή στις πολιτικές εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και σε μεγάλο βαθμό σιώπησε για τις συνεχιζόμενες δικαστικές του μάχες.   

Το φθινόπωρο του 2022 είπε ότι «τελείωσε» με την πολιτική και δεν θα υπηρετούσε ως σύμβουλος του πατέρα της. Η Ιβάνκα Τραμπ, στα προφίλ της στα social media, επικεντρώνεται πλέον στην οικογένειά της, ανεβάζοντας συχνά φωτογραφίες του συζύγου και των παιδιών της, και κάνει αναρτήσεις με φιλανθρωπικό και lifestyle περιεχόμενο.

Όσο για την αγκαλιά της Καρντάσιαν με την Ιβάνκα Τραμπ, η σχέση τους πάει χρόνια πίσω. Αν και φαίνεται να υπήρξε μια ρήξη ύστερα από αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ, του πρώην συζύγου της Καρντάσιαν, αλλά και κάποια επικριτικά σχόλια του ίδιου κατά του Κούσνερ, συζύγου της Ιβάνκα Τραμπ, η σχέση τους φαίνεται να έχει αποκατασταθεί. Και η παρουσία της στο πάρτι γενεθλίων δείχνει πως η Ιβάνκα επιστρέφει στον κύκλο της Καρντάσιαν και στην προηγούμενη ζωή της. Μένει να φανεί αν το rebrand θα πετύχει.