Μία νέα σειρά βίντεο στο κανάλι της στο You Tube «εγκαινίασε» η Μαίρη Συνατσάκη, τα οποία δεν θα αφορούν μόνο τη μητρότητα, αλλά και τα σχόλια που λαμβάνει – κυρίως τα αρνητικά – τα οποία προκαλούν τροφή για σκέψη. Αφορμή στάθηκε λεκτική της αντιπαράθεση με μία follower με θέμα την κατάθλιψη μετά τη γέννηση της κόρης της και τις αλλαγές που βιώνει ως προσωπικότητα.

Μητέρα πλέον μίας κόρης δέκα μηνών, έχει μοιραστεί πολλές φορές τις στιγμές της καθημερινότητάς της με την Ολίβια και τους προβληματισμούς και τα προβλήματά της της ως νέα μητέρα.

Στην εισαγωγή του βίντεό της στο κανάλι της στο You Tube, η influencer κάνει έναν μικρό πρόλογο για να μας πει αρχικά πως: «Σκέφτομαι να κάνουμε μία σειρά από τέτοια βίντεο για να απαντάω σε σχόλια ιδιαίτερα πληγωτικά, πονετικά. Δεν είναι ένα βίντεο σαν το “απαντάω στους haters” που είχα κάνει παλαιότερα…Θέλω να ξεκινήσω με ένα μήνυμα που εκφράζει μία θέση και μία άποψη που μπορεί να σε πληγώσει περισσότερο στη ζωή».

Το μήνυμα που έλαβε από μία γυναίκα follower της, ήρθε μετά από ένα δικό της story το οποίο σε πρώτη ανάγνωση ήταν έως και χαριτωμένο.

Μέσα Αυγούστου με ένα μωρό στο σπίτι, η Μαίρη μας είχε δηλώσει πως χαλαρώνει κάνοντας δουλειές με την ηλεκτρική σκούπα. Για να λάβει το μήνυμα: «Τι έχεις πάθει; Τσίμπησες κατάθλιψη με το παιδί; Δεν ήσουν έτσι. Εύχομαι να επανέλθεις στην Μαίρη το icon που όλοι αγαπήσαμε».

Εκείνη όμως πληγώθηκε και προσβλήθηκε από αυτό το σχόλιο, το οποίο προερχόταν από μία γυναίκα δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολυταξιδεμένη. Είχε ήδη δει το προφίλ της.

Αντάλλαξαν μία σειρά σχολίων με την Μαίρη να της απαντά πως ντρέπεται που διαβάζει κάτι τέτοιο και μας εξήγησε την έντονη αντίδρασή της. Ειδικά στο σημείο που η follower της έγραψε: «Αν εσύ κάνοντας παιδί έγινες έτσι, τότε τι να πουν οι άλλες καψερές».

Και απάντησε: «Αυτό το μήνυμα έχει να κάνει με την ανοχή ή τη μη ανοχή που έχει κάποιος στην αλλαγή που θα έχεις ως προσωπικότητα. Εγώ ως άνθρωπος φοβόμουν πάρα πολύ την αλλαγή και ενώ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία πάρα πολύ μικρή, είχα πολύ μεγάλη αντίσταση… Με διέλυε αυτό, με άγχωνε πως θα αντιμετωπίσουν οι άλλοι την αλλαγή…Είχε μία δόση αλήθειας αυτό το μήνυμα. Μία δόση αλήθειας, για την οποία δεν μιλάμε συχνά στο θέμα της μητρότητας. Δεν μιλάμε συχνά για το «πένθος» όταν αφήνεις τη γυναίκα που ήσουν μέχρι αυτή τη στιγμή πίσω και γίνεσαι μία άλλη. Δεν μιλάμε για το πόσο δύσκολο είναι αυτό, για το πόσο μπορεί να το κλάψει η κάθε μία, πόσο θα τη ζορίσει, πόσο θα την μπερδέψει…Δεν μιλάμε για αυτό, γιατί μας υπερβαίνει το θαύμα της ζωής και όλη τη χαρά που φέρνει».

Η Μαίρη κατέληξε πως ενδεχομένως καθρεφτιζόταν σε αυτό το μήνυμα που έλαβε η αγωνία εκείνου του προσώπου η οποία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τις αλλαγές. Καταλήγοντας με το μότο της: «Επιλέγω το “Ευτυχώς που άλλαξα”, αντί το “δυστυχώς έχεις χάσει τον εαυτό σου”».

Αυτή η ανάλυση είχε μεγάλη ανταπόκριση από άλλες γυναίκες – μαμάδες. «Νο joke, η Μαίρη είναι η ψυχολόγος μας» έγραψαν για εκείνη.