Οι γιατροί έχουν ήδη δει πολλά είδη περίεργων αντικειμένων να βρίσκονται σε μέρη (που δεν είναι η θέση τους να βρίσκονται) ώστε να προσφέρουν σεξουαλική ευχαρίστηση. Ωστόσο, ένας γιατρός επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το να βάλετε πράγματα στα αυτιά σας μπορεί να οδηγήσει μερικούς ανθρώπους σε οργασμό.

Ο Dr. Karan Raj, ένας διάσημος βρετανός γιατρός στο TikTok, ο οποίος είναι γνωστός για την κοινή χρήση ασυνήθιστων γεγονότων και την κατάρριψη ιατρικών μύθων, απάντησε σε ένα βίντεο αποκαλύπτοντας ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να βιώσουν οργασμό από τα αυτιά. «Αν δεν πρέπει να βάλω μπατονέτες στα αυτιά μου, τότε γιατί υπάρχει ένα κουμπί εκεί που με κάνει χαρούμενη;» ρώτησε μια γυναίκα σε ένα βίντεο TikTok, συγκεντρώνοντας 7,5 εκατομμύρια προβολές. Στο βίντεο, η γυναίκα φαινόταν να βιώνει οργασμούς χτυπώντας το κρυφό σημείο με μια μπατονέτα.

Ο Raj απάντησε με το δικό του βίντεο στο TikTok σημειώνοντας πως: «Αν σας συμβεί αυτό, έχετε “οργασμό από τα αυτιά”». Ο γιατρός εξήγησε ότι ένας κλάδος του πνευμονογαστρικού νεύρου – το κύριο νεύρο του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος που ελέγχει ακούσιες λειτουργίες όπως η πέψη και ο καρδιακός ρυθμός και συνδέεται με τους κολπικούς οργασμούς – εκτείνεται στο αυτί. Μεταφέρει σήματα μεταξύ του εγκεφάλου, της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος.

Το… μασάζ του πνευμονογαστρικού νεύρου στο αυτί μπορεί να προκαλέσει ένα ηρεμιστικό και ευφορικό αποτέλεσμα παρόμοιο με τους οργασμούς. Ο Ρατζ σημείωσε επίσης ότι, «Είναι πολύ πιθανό οι στυτικοί ιστοί στα αυτιά σας να φουσκώσουν». Αυτό σημαίνει ότι οι «οργασμοί» μπορεί να προκύψουν ως απόκριση στο πρήξιμο στο ακουστικό κανάλι. Πάντως, οι ειδικοί προειδοποιούν να μην χρησιμοποιούμε βαμβακερές μπατονέτες γιατί απλώς σπρώχνει το κερί πιο βαθιά μέσα στο αυτί.

Και δεν είναι μόνο το άγγιγμα που μπορεί να προκαλέσει τη συναρπαστική ακούσια απόκριση, οι σωστές δονήσεις από τη μουσική, το τραγούδι, το χασμουρητό ή ακόμα και το άσμα μπορεί να… πυροδοτήσουν ορισμένους. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγήσει γιατί τα αυτιά είναι ερωτογενείς ζώνες για ορισμένους λάτρεις της εξερεύνησης. Ενώ το πνευμονογαστρικό νεύρο στο αυτί μπορεί να βοηθήσει κάποιους να το… απολαύσουν, ο Raj σημείωσε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει άλλους να αισθανθούν συμπτώματα κρυολογήματος. Εξήγησε ότι για μερικούς, το νεύρο πυροδοτεί έναν «αυτόματο βήχα», καθώς ο εγκέφαλός τους συγχέει την αίσθηση ως κάτι στο λαιμό τους. Τα δύο συνδέονται με το πνευμονογαστρικό νεύρο, μεταδίδει η New York Post.

Αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει αντίστροφα μερικές φορές με ερεθισμό του λαιμού που προκαλεί πόνο στο αυτί.