Η μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους απαιτεί αφοσίωση, συνέπεια και μια ολοκληρωμένη ρουτίνα άσκησης. Ενώ δεν υπάρχει μαγική γυμναστική για την απώλεια κιλών, ορισμένες ασκήσεις και προπονήσεις μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καύση θερμίδων, την οικοδόμηση μυών και τη συνολική απώλεια λίπους. Ακολουθούν συγκεκριμένες ασκήσεις για μακροχρόνια απώλεια βάρους που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις βιώσιμα αποτελέσματα.

Η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στη ρουτίνα σου μπορεί να σε βοηθήσει να υποστηρίξεις τους μακροπρόθεσμους στόχους σου για απώλεια βάρους, αυξάνοντας τη καύση θερμίδων, χτίζοντας άλιπη μυϊκή μάζα και βελτιώνοντας τα γενικά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Γυμναστική

Jumping jacks

Μια απλή αλλά αποτελεσματική καρδιαγγειακή άσκηση που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και καίει θερμίδες. Δραστηριοποιεί πολλαπλές μυϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των χεριών και του κορμού, καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε πρόγραμμα προπόνησης.
Στάσου με τα πόδια σου ενωμένα και τα χέρια σου στα πλάγια. Πήδα προς τα πάνω, ενώ ταυτόχρονα ανοίγεις τα πόδια στο πλάτος των ώμων και σηκώνεις τα χέρια σου ψηλά. Προσγειώσου μαλακά στις μύτες των ποδιών σου και χαμήλωσε τα χέρια σου πίσω στα πλευρά σου. Επανάλαβε για έναν καθορισμένο αριθμό επαναλήψεων ή χρονική διάρκεια.

Burpees

Τα burpees είναι μια άσκηση για όλο το σώμα που συνδυάζει αερόβιο και ενδυνάμωση για να κάψει θερμίδες και να χτίσει αντοχή. Στοχεύουν σε πολλαπλές μυϊκές ομάδες, ενώ παράλληλα ανεβάζουν τον καρδιακό σου ρυθμό, γεγονός που τις καθιστά μια αποτελεσματική άσκηση για την απώλεια βάρους.
Ξεκίνα σε όρθια θέση με τα πόδια σου στο πλάτος των γοφών. Κατέβα σε θέση καθίσματος και τοποθέτησε τα χέρια σου στο πάτωμα μπροστά σου. Πέτα τα πόδια σου πίσω σε θέση σανίδας. Κάνε ένα pushup και, στη συνέχεια, πήδα τ πίσω στη θέση του καθίσματος. Πήδα εκρηκτικά στον αέρα, απλώνοντας τα χέρια προς τα πάνω.

Mountain climbers

Μια δυναμική άσκηση για τον πυρήνα που ανεβάζει επίσης τον καρδιακό σου ρυθμό, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για την καύση θερμίδων και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής κατάστασης.
Ξεκίνα σε θέση σανίδας με τα χέρια σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου και το σώμα σου σε ευθεία γραμμή. Διατηρώντας τον κορμό σου ενεργοποιημένο, φέρνε γρήγορα εναλλάξ τα γόνατά σου προς το στήθος σου, σαν να ανεβαίνεις γρήγορα ένα βουνό. Συνέχισε να εναλλάσεις τα πόδια σου με μια γρήγορη, ελεγχόμενη κίνηση για έναν καθορισμένο αριθμό επαναλήψεων ή χρονική διάρκεια.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι μια κλασική καρδιαγγειακή άσκηση που μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για την καύση θερμίδων.

Box jumps

Τα box jumps είναι μια πλειομετρική άσκηση που ενισχύει το κάτω μέρος του σώματος και βελτιώνει την εκρηκτική δύναμη, ενώ παράλληλα αυξάνει τον καρδιακό σου ρυθμό.

Στάσου μπροστά από ένα κουτί με τα πόδια σου ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Κατέβα σε θέση καθίσματος και, στη συνέχεια, πήδα εκρηκτικά πάνω στο κουτί, ενώ προσγειώνεσαι μαλακά και με τα δύο πόδια. Κατέβα ή πήδα πίσω στην αρχική θέση και επανάλαβε αμέσως για έναν καθορισμένο αριθμό επαναλήψεων.