Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Πατρών που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά τμημάτων στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά». Οι σπουδαστές από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ της Πάτρας στην Ακτή Δυμαίων.

Μάλιστα ανάρτησαν πανό ενώ μοίρασαν σε πολίτες ενημερωτικό υλικό.

Αρχικά είχαν αποφασίσει να αποκλείσουν τα ταμεία ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Παράλληλα η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας αποφάσισε να συνεχιστεί η κατάληψη στο ΤΕΙ μέχρι και την επόμενη Πέμπτη, 19 Απριλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν τα εξής: «Ως ανεξάρτητοι φοιτητές του τμήματος επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων καταδικάζουμε κάθε μορφή φασισμού και βίας τόσο στην κοινωνία μας όσο και στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Την Πέμπτη 9/4 γίναμε μάρτυρες δολοφονικών επιθέσεων εναντίον συμφοιτητών μας από μπράβους και υψηλόβαθμο στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες βαρβάρων γεγονότων που με σίδερογροθιές και γάντια του μποξ οι παραπάνω δεν δίστασαν να χτυπήσουν μέχρι και κοπέλες.

Έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας πολύ σοβαρά.

Καταγγέλλουμε την ΠΑΣΠ ως ηθική αυτουργό σε αυτά τα φασιστικά γεγονότα, την στάση του προέδρου μας Σωκράτη Καπλάνη που δεν καταγγέλλει ευθέως τι ακριβώς έγινε και τολμάει να λέει πως ήταν υπό ομηρία. Στα μέσα όμως δεν ανέφερε ότι “υπό καθεστώς ομηρίας” έτρωγε πίτσες και σουβλάκια κάνοντας πλάκα με συναδέλφους του και ταυτόχρονα μας ειρωνευόταν.

Καμία τρομοκρατία δεν θα σταματήσει τον αγώνα μας για την απόσυρση του σχεδίου Αθήνα.

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για ότι πραγματικά μας ανήκει.
Ομάδα ανεξάρτητων φοιτητών επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων».

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: thebest.gr