Στο προσφυγικό και το ζήτημα που έχει προκύψει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, από τους 10.000 ανθρώπους, έμειναν τελικά 1.000 σε σκηνές θερμαινόμενες ή με θερμαντικά σώματα αλλά παρόλο που διευθετήθηκε μεγάλο μέρος του προβλήματος δεν σημαίνει ότι επιλύθηκε πλήρως το πρόβλημα.

«Σας λέω ότι το να μείνουν έστω λίγοι άνθρωποι, δηλαδή αν έχεις 10.000 ανθρώπους και κατόρθωσες κάπως να βολέψεις 9.000 και σου μείνανε 1.000 στις σκηνές, όσο και να προσπαθήσεις να ενισχύσεις τις σκηνές με επιπλέον καλύμματα και θερμαντικά σώματα, το πρόβλημα παραμένει, αλλά πάντα προσπαθείς. Προσπαθείς για 10 θα καταφέρεις τα οκτώ…», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης για τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Συνέχισε λέγοντας πως «μα γι’ αυτό κιόλας τελικά περιορίστηκε ο αριθμός και το αν είναι 1.000 ή αν είναι 100 μπορεί στο ζήτημα το ηθικό ή στο ζήτημα της ανθρωπιάς να μην κάνει κάποια διαφορά, αλλά στο ζήτημα το διοικητικό, δηλαδή στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ή στα μέσα που πρέπει να βρει μια διοικητική μηχανή έχει διαφορά».

Αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα αυτά που αντιμετωπίζει η χώρα τις τελευταίες μέρες σημείωσε τις προσπάθειες που έγιναν για να καλυφθεί ο προσφυγικός κόσμος, «ελήφθησαν μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά με εσωτερικές αναδιατάξεις του πληθυσμού».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έγιναν προσπάθειες από την κυβέρνηση να μετακινηθούν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και κλειστούς χώρους «αλλά δεν ευοδώθηκαν γιατί υπήρξαν τοπικές αντιδράσεις».