Ο εκπαιδευτικός όμιλος New York College Θεσσαλονίκης και η εταιρία ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία ένα επιχειρηματικό διήμερο κατά το οποίο, σπουδαστές της Διοίκησης Επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σημαντικές ανακατατάξεις στον χώρο του λιανεμπορίου και να ξεναγηθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Οι εκδηλώσεις του διημέρου, αναλυτικά, είχαν ως εξής:

Σεμινάριο με θέμα: «Το νέο μοντέλο καταναλωτή και οι προοπτικές στο Λιανεμπόριο»

Με εισηγητή τον κ. Σταμάτη Δαυίδ, διευθυντή μάρκετινγκ της ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ., την Τετάρτη 10/5/2017, ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου (Εγνατία 138 & Π.Π.Γερμανού). Ο κύριος Δαυίδ ανέπτυξε την στρατηγική Μάρκετινγκ της ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ.

Tο 1976, ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες. Με 264 καταστήματα, 245 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους.

Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή. Στο σεμινάριο συμμετείχε και ο κ. Άγγελος Χατζηθεοδώρου, διευθυντής Cash & Carry της ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, ο οποίος και αναφέρθηκε στη στρατηγική του χονδρεμπορίου. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απορίες των σπουδαστών και έγινε ένας εποικοδομητικός και πολύ ενδιαφέρων διάλογος.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής αγαθών (Logistics Center)

Πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής αγαθών (Logistics Center)της ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 11/5/2017. Τον Οκτώβριο του 2011 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εγκαινίασε το μεγάλο και υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (Logistics Center).

Πρόκειται για ένα Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής πολλαπλών προδιαγραφών. Βρίσκεται στο Καβαλάρι Θεσσσαλονίκης (19ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Καβάλας), ένα σημείο κλειδί για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου, τη διαθεσιμότητα του εργατικού δυναμικού και τη διευκόλυνση των προμηθευτών.

Το κόστος της επένδυσης είναι 50 εκατ. ευρώ και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν συνολικά μια έκταση περίπου 60.000 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 145 στρεμμάτων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, και αποτελεί επανάσταση στο χώρο του λιανεμπορίου για πολλούς λόγους. Την υποδειγματική ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου, έκανε ο κος Χρήστος Καραϊσαρίδης, διευθυντής Logistics. Οι σπουδαστές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις πληροφορίες που απέκτησαν και για τις εμπειρίες που βίωσαν.