Το ναυπηγείο Golden Yachts, διακρίνεται για την κατασκευή υψηλής ποιότητας super yachts, με τα έργα του να λαμβάνουν διακρίσεις από κορυφαίους οργανισμούς στο χώρο του yachting (Boat International Awards, International Superyacht Society Awards). Κατασκευάζοντας σκάφη από 30 έως 95 μέτρα, η εταιρεία προσδίδει στον εγχώριο τουρισμό σημαντική αξία, φιλοξενώντας την αφρόκρεμα του διεθνούς jet set. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος 2023-2024, η δραστηριότητα του ανέπτυξε έντονη δυναμική, με εξαιρετικό επίτευγμα την ολοκλήρωση της κατασκευής τεσσάρων σκαφών, συγκεκριμένα των O’EVA (60 μέτρα), O’NEIRO (35 μέτρα), MALIA (77 μέτρα), και O’RIANA (35 μέτρα).

Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της, η Golden Yachts αναγνωρίζει τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα για την επιτυχία των έργων της. Με γνώμονα την τεχνική κατάρτιση και τα προσωπικά χαρακτηριστικά όπως η ομαδικότητα και η υπευθυνότητα, επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, συνεργαζόμενη με το BCA College για την εκπαίδευση των πληρωμάτων της.

To BCA College, με πείρα πάνω από μισόν αιώνα σε θέματα ναυτιλιακής και τουριστικής εκπαίδευσης, διαμόρφωσε ένα «custom-made» πρόγραμμα για όλες τις επιμέρους δραστηριότητες ενός mega yacht είτε αφορούν τη διαχείρισή του είτε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται role playing με σενάρια αντιμετώπισης εκτάκτων γεγονότων και χειρισμού των υψηλών απαιτήσεων των πελατών, που στις θαλαμηγούς αυτού του επιπέδου είναι ο κανόνας.

Ο CEO του Ομίλου ΒCA, κος Χάρης Δασκαλάκης δήλωσε πως «η αναβάθμιση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη των τουριστικών υπηρεσιών γίνεται μέσα από τη διαμόρφωση προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε ανθρώπους που ζητούν πολλά και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν γι’ αυτά. Όταν ένα Mega Yacht νοικιάζεται ακόμη και για πάνω από €1 εκ. την εβδομάδα, είναι αυτονόητο πως όλα πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια, όπως φυσικά και ο ανθρώπινος παράγοντας. Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με μια πολύ απαιτητική εταιρεία, που απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς πελάτες.»