Ανεξέλεγκτο καίει το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα στη Φυλή με τα κινητά των πολιτών να χτυπούν συνέχεια καθώς η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 τους ενημερώνει συνεχώς για προληπτικές εκκενώσεις οικισμών. Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη από το 112 καλούσε τους πολίτες που βρίσκονται κοντά σε Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα να απομακρυνθούν με κατεύθυνση τα Λιόσια. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τα Άνω Λιόσια, όπου είχαν αρχικά μετακινηθεί κάτοικοι που εκκένωσαν περιοχές της Φυλής.

Οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και εντείνουν την αγωνία των κατοίκων.

Με τη βοήθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών, οι κάτοικοι της Φυλής προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται.

Ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Eurokinissi βρέθηκε στη Φυλή και κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες πολιτών, πυροσβεστών και εθελοντών.

Ζωάκια τρομαγμένα από τον απειλητικό ήχο της φωτιάς που πλησιάζει επικίνδυνα και μάτια κατακόκκινα από τους καπνούς δέχονται στωικά λίγο νερό από τους εθελοντές πυροσβέστες ή αφήνονται στα χέρια τους προκειμένου να απομακρυνθούν από τον κίνδυνο.

Κόσμος, με ρούχα γεμάτα στάχτη και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με αυτοσχέδιες μάσκες απομακρύνουν από τα σπίτια κότες και κόκορες μέσα σε κλουβιά ενώ λίγο πιο πίσω άλλοι κοιτούν στις αυλές μήπως υπάρχει κάποιο εγκλωβισμένο ζώο.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν τη δική τους μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας. Σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά με το έργο τους να φαντάζει ακατόρθωτο.

Δείτε τις φωτογραφίες: