Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, ισχύει και σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό ΘεσσαλονίκηςΠανοράματος-Χορτιάτη, στην δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου), στο δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο) και στην δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί.

Στους πολίτες απευθύνεται έκκληση να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών, να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης και να είναι σε επαγρύπνηση. Υπενθυμίζεται ότι οι προαναφερόμενες απαγορεύσεις ίσχυαν και χθες.