Για τις όπως τονίζει «απίστευτες καταστάσεις» που συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (8/8) στον Ερυθρό Σταυρό, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες μετά τη φονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Τραγικό και απογοητευτικό να γίνεται πόλεμος για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με τραυματίες και νεκρούς. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους και τη διοίκηση του νοσοκομείου Ερυθρού. Τραγωδία να τραυματίζονται και να σκοτώνονται άνθρωποι για το ποδόσφαιρο που είναι άθλημα να μην το ξεχνάμε» επισημαίνει.

«Χθες βράδυ στο νοσοκομείο εφημερίας Ερυθρός Σταυρός συνέβησαν απίστευτες καταστάσεις. Προσήλθαν στα επείγοντα 10 τραυματίες από διάφορα αντικείμενα, μαχαίρια κ.α.λ. μαζί και συνοδοί. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Το προσωπικό και η διοίκηση του νοσοκομείου σταθήκε στο ύψος των περιστάσεων. Για ακόμη μια φορά ως ΕΣΥ. Μέσα σε αυτό το πανικό έκαναν τα πάντα να σώσουν τους τραυματίες. Ένας 22χρονος κατέληξε παρα τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Στο νοσοκομείο εκ των 10 τραυματιών που προσήλθαν ένας έχασε τη ζωή του και τώρα νοσηλεύονται 4 τραυματίες εκτός κινδύνου 2 αλλοδαποί και 2 Έλληνες. Νοσηλεύεται και η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού για προληπτικούς λόγους» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Κρίμα να χάνονται ζωές ανθρώπων για το ποδόσφαιρο Μετα κάθε θάνατο από οπαδική βία κλαίνε, λαμβάνουν μέτρα ομάδες και πολιτεία που σε λίγο ξεχνιούνται. Χάθηκε μία ζωή. Κινδύνεψαν πολλοί. Ακούει κανείς;» διερωτάται κλείνοντας.