Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από τον 6ο τακτικό ανακριτή ο Παύλος Ψωμιάδης, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη αργά χθες τη νύχτα μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του εξαιτίας πληροφοριών ότι σκόπευε να διαφύγει στο εξωτερικό, θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την απολογία του.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Ασπίς κατηγορείται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μετά από δίωξη που ασκήθηκε χθες το μεσημέρι, οπότε και ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Capital. Είχε προηγηθεί μήνυση από περίπου 65 επενδυτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχασαν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Capital, με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, προχώρησε στο διάστημα 2003-2006 στην έκδοση δανειακών εταιρικών ομολόγων ύψους μέχρι και 8 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διέθετε στο επενδυτικό κοινό εισπράττοντας πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ανακριτής αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Παύλο Ψωμιάδη, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στον ανακριτή, και κατήγγειλε πως ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο ανακριτής απήγγειλε τις κατηγορίες που βαρύνουν τον επιχειρηματία και σε βάρος της συζύγου και της κόρης του, στις οποίες απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Η περιουσία του, καθώς και συγγενικών του προσώπων, τελεί υπό καθεστώς συντηρητικής κατάσχεσης μετά από αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας.