Η Βίκυ Σταμάτη που απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη είναι το πρόσωπο της ημέρας.

Η κ. Σταμάτη έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα μετά το γάμο της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ήταν Ιούλιος του 2004 όταν μια επιβλητική μπλε Jaguar διασχίζει τους δρόμους του Παρισιού με προορισμό το πολυτελές Four Seasons Hotel George V.

Το ζευγάρι έχει ενώσει τις τύχες του στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, μπροστά σε αυστηρώς επιλεγμένους φίλους,.

Η Βίκυ Σταμάτη γεννημένη σε ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, το Ζέλι, καταφέρνει να κατακτήσει τα σαλόνια και τον πανίσχυρο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και παραλίγο αρχηγό του κόμματος, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Mπήκε στη ΔΕΗ το 1993 όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ.

Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στην υπηρεσία διεύθυνσης προσωπικού.

Η ίδια έχει πει σε συνέντευξή της ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης. Έχει πάθος με την σωστή διατροφή και την γυμναστική.

Η κ. Σταμάτη έχει συγκεντρώσει πολλές φορές πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικά μετά τις δικαστικές περιπέτειες του συζύγου της και την ίδιας.

Φήμες λένε ότι είχε πάθος με τι αγορές και οι πωλήτριες στην Πατριάρχου Ιωακείμ τη σχολίαζαν ουκ ολίγες φορές, ενώ εντυπωσιακό ήταν το νεοκλασικό στην Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει από απλή υπάλληλος, σύζυγος του Ακη και να ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την επίπλωση του πολυτελούς σπιτιού στην Ακρόπολη αλλά και για ρούχα από το Κολωνάκι. Με την αποκάλυψη του σκανδάλου βρέθηκαν και λογαριασμοί και τιμολόγια στο όνομά της που μαρτυρούσαν τον πολυτελή βίο που έκανε.

Ξεκινώντας – σύμφωνα με δημοσίευμα της εποχής από το Έθνος, από την πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν και τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, με ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς να αφορούν δημιουργίες ξένων οίκων μόδας και κοσμημάτων, όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton και συνεχίζοντας σε μια βόλτα της στην Κηφισιά, όπου αγόρασε όλο το εμπόρευμα του καταστήματος, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κατεβάσουν ρολά και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αποστολή των ειδών στην γνώριμη διεύθυνση της οικίας Τσοχατζόπουλου.

Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει την πολυτέλεια και τη ζωή που έκανε.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης βρισκόταν σε ένα δωμάτιο στο Δρομοκαΐτειο φρουρούμενη. Το μόνο που ήθελε, όπως η ίδια είπε στους δικηγόρους της ήταν να δει το παιδί της.

Η ζωή εκεί φαίνεται ότι την έχει δυσκολέψει, καθώς φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, δείχνουν μια γυναίκα φανερά καταπονημένη.

Η κ. Σταμάτη, εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών, και σε όλες τις αιτήσεις αποφυλάκισης της, πέντε συνολικά, επικαλείται το γεγονός ότι ο γιός της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του. Όλες οι αιτήσεις ως σήμερα έχουν απορριφθεί.

Η κ. Σταμάτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της από εξοπλιστικά προγράμματα και δεν της δόθηκε αναστολή στην έφεση.