Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε τηλεφωνικά με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη, προκειμένου να του δώσει τα συγχαρητήριά του για την ομαλή συνεδρίαση της Συγκλήτου και να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επαναφορά στη νομιμότητα.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της συνεδρίασης, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος. Η τυπική διαδικασία προβλέπει πως, σε κάθε σύνοδο της Συγκλήτου, μπορούν να συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι φοιτητών (έναν προπτυχιακό φοιτητή, έναν μεταπτυχιακό και έναν υποψήφιο διδάκτορα), τα ονόματα των οποίων ανακοινώνονται εκ των προτέρων. Όπως ανέφερε η διοίκηση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, τα ονόματα αυτά δεν είχαν δοθεί, δεν υπήρχαν στη λίστα και έτσι απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους φοιτητές.

Η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο βγήκε από το κτίριο για να ενημερώσει, με αποτέλεσμα, στη συνέχεια να μην της επιτραπεί η είσοδος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της. Η εκπρόσωπος των υπαλλήλων, Αθηνά Αλεξανδρή δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών επειδή της απαγορεύτηκε η είσοδος.