Με απόφαση της Λίνας Μενδώνη, το υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί με το ποσό των 90.000 ευρώ χρηματοδοτεί τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση υποστύλωσης του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Μόριας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας κατέρρευσε η από 15ετίας σκαλωσιά της υποστύλωσης του μνημείου, αποκαλύπτοντας τα σοβαρά προβλήματα του τόξου, στο οποίο το «κλειδί» έχει γλιστρήσει με την προοπτική της κατάρρευσης του να είναι άμεση.

Η χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού ήρθε μετά τη διαπίστωση από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ότι θα κατέρρεε μεγάλο μέρος του μνημείου, αφού η τοξοστοιχία στηρίζει το σύνολο του.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει ότι, από το 2004-05 όταν και τελείωσαν τα χρήματα του πρώτου μέρους των εργασιών στερέωσης – αποκατάστασης – αναστήλωσης του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου στη Μόρια, υποστυλώθηκε το τόξο της μεσαίας τοξοστοιχίας που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα χαλάρωσης. Έκτοτε η συνέχιση του έργου δεν εντάχθηκε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.