Χαλάει ο καιρός από αργά το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά και έτσι κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το ανώτερο χαμηλό στην στάθμη των 500 hPa με τις ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες που το συνοδεύουν θα είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα περνώντας πάνω από τα νότια θαλάσσια τμήματα (κυρίως του Ιονίου) θα προκαλέσει έντονη αστάθεια και ο υετός θα είναι ικανός τοπικά να δημιουργήσει προβλήματα. Στους 4 χάρτες που ακολουθούν απεικονίζονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με τα αντίστοιχα ύψη βροχής.

Ακολουθούν τα ύψη βροχόπτωσης σε όλη τη χώρα και αφορούν τον 12ωρο υετό που προηγείται της ώρας έκδοσης του κάθε χάρτη. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.