Το Τζέισον Αντιγόνη αποφάσισε να ξυρίσει ξανά το κεφάλι του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει το μήνυμα για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πολιτικός γάμος τώρα κ. Μητσοτάκη γιατί είστε φιλελεύθερος και πρέπει να με δικαιώσετε», αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο με τίτλο «ξύρισμα – διαμαρτυρία για να ψηφιστεί ο γκέι γάμος» που δημοσίευσε στο Facebook δείχνοντας τη διαδικασία.

Στο μήνυμά του το Τζέισον Αντιγώνη σημειώνει: «Πέρυσι τέτοιες μέρες ξύρισα το κεφάλι μου, προκειμένου να δώσω ένα μήνυμα για τις εθνικές εκλογές.

Φέτος, όμως, το ξύρισμα είναι μια συμβολική διαμαρτυρία προκειμένου να μην καθυστερήσει ούτε μέρα παραπάνω η ψήφιση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια».

https://www.facebook.com/jasonantigonedanejad/videos/1145371102495769

H επιστολή στον πρωθυπουργό

Πριν μερικές ημέρες τον Τζέισον Αντιγόνη αποκάλυψε την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω της οποίας ζητούσε ζνα μην καθυστερήσει ούτε μέρα παραπάνω την κατοχύρωση του δικαιώματος στον γάμο.

Η επιστολή ανέφερε: «Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Λαμβάνω το θάρρος να σας αποστείλω αυτό το κείμενο, το οποίο μάλιστα έχω γράψει από όταν αναλάβατε την πρωθυπουργία. Το αίτημά μου είναι η ισότητα στον γάμο για όλα τα ζευγάρια, όλους τους πολίτες της χώρας μας, ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Έχοντας μια δημόσια εικόνα και ακτιβιστική δράση, αξιώνω πως μπορώ να επηρεάσω θετικά στην κατεύθυνση αυτή, με το να απευθυνθώ τόσο σε εσάς, όσο και να θέσω την επιστολή αυτή υπόψιν της κοινής γνώμης.

Καθυστέρησα την αποστολή αφενός γιατί με παρότρυναν φιλικά μου πρόσωπα να περιμένω την περίοδο των Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride), και αφετέρου γιατί εισέβαλε στην ζωή όλων μας η πανδημία και η καραντίνα.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στην ζυγαριά, να ιεραρχούνται ή να καθυστερούν για κανένα λόγο.

Επιτρέψτε μου να μιλήσω και προσωπικά. Τον Αύγουστο, σε ένα μήνα και κάτι, συμπληρώνω τριάντα πέντε έτη ζωής. Έχω δε την ευτυχία να έχω βρει τον άνθρωπο που θέλω να μοιραστώ την ζωή μου μαζί του, να τον παντρευτώ, και να δημιουργήσουμε οικογένεια, να μεγαλώσουμε παιδιά, κ.λπ.

Είναι, όμως, άνδρας, κι έτσι, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας αυτά. Το σύμφωνο συμβίωσης δεν αρκεί. Αν υπήρχε η ισότητα στον γάμο, την επόμενη κιόλας μέρα θα τον παντρευόμουν! Κάθε μέρα που δεν μπορεί να γίνει αυτό, είναι για μένα μια μέρα χαμένη.

Τόσο για μένα, όσο και για όλα τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν την ίδια επιθυμία, το ίδιο όνειρο. Μην με κάνετε, παρακαλώ, να σαραντίσω, δηλαδή να νομοθετήσετε σχετικά με την ισότητα στο γάμο αργότερα, προκειμένου να αποκτήσω ένα δικαίωμα που θα έπρεπε να έχω από τα δεκαοκτώ μου, δηλαδή εδώ και δεκαεπτά χρόνια..!

Η αναγνώριση του δικαιώματος αυτού θα έχει επίσης το ευχάριστο αποτέλεσμα να νιώσουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ότι αντιμετωπίζονται ισότιμα από την Πολιτεία και δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ζητώ να μεριμνήσετε τάχιστα για το ζήτημα αυτό. Καθυστέρησα πολύ καιρό την αποστολή αυτή, αλλά ας πούμε ότι ήταν για καλό.

Ειδικά τώρα, που με τις τελευταίες τους δηλώσεις συνεργάτες σας, στελέχη της κυβέρνησης και μέλη του Κοινοβουλίου έχουν εκφραστεί τόσο θετικά για την ισότητα στον γάμο, και έχουν αναγνωρίσει την αναγκαιότητα κατοχύρωσης του ανθρώπινου αυτού δικαιώματος για όλους τους πολίτες. Αυτοπροσδιορίζεστε εσείς και το κόμμα σας ως φιλελεύθεροι.

Οι φιλελεύθερες κοινωνίες του κόσμου έχουν ήδη άρει τα εμπόδια αυτά κι έχουν επιτρέψει σε όλους την δημιουργία οικογένειας.

Είναι αναμφίβολα η σειρά μας, η σειρά σας, η σειρά της χώρας μας να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταθεί –έστω καθυστερημένα, έστω και τώρα-, στην σωστή πλευρά της Ιστορίας».

https://www.facebook.com/jasonantigonedanejad/posts/1140834652949414

Πώς μπήκε στη ζωή μας το Τζέισον Αντιγόνη

Το Τζέισον Αντιγόνη είναι ο άνθρωπος που μπήκε στη ζωή μας όταν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ούτως ώστε να του αναγνωριστεί ότι δεν κατηγοριοποιείται σε κανένα από τα δύο συμβατικά φύλα (αρσενικό-θηλυκό) και να αλλάξει επισήμως το όνομά του από Ιάσων σε «Ιάσων-Αντιγόνη», ως «non-binary» (μη δυαδικό) άτομο.

Το αίτημά του εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου τον Νοέμβριο του 2017, και η δικαίωση ήρθε τον Φεβρουάριο του 2018, όταν το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου αποδέχθηκε τη μεταβολή ονόματός του στην ταυτότητα και όλα τα επίσημα έγγραφα. Και εγένετο… Τζέισον Αντιγόνη – ή «Ιάσων Αντιγόνη», όπως είναι επισήμως.

Η υπόθεση εκείνη είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που κάποιος ζητούσε διαγραφή του φύλου του και πετύχαινε να αναγνωριστεί ως non-binary πρόσωπο.

Μάλιστα ήταν και μεταξύ των υποψηφίων στις εκλογές τις τοπικής αυτοδιοίκησης με την Ρένα Δούρου