Λειτουργεί λίγους μόνο μήνες (από το Σεπτέμβριο του 2013), αλλά κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Ο λόγος για το all day cafe bar restaurant Athens Beer, στην καρδιά της Αθήνας, επί της κεντρικής Νίκης στο Σύνταγμα. Ένα αξιοπρεπές στέκι, που μας περιμένει από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για παγωμένη μπύρα συνοδεία γευστικών σνακ και πιάτων σε προσιτές τιμές.

Αδιαμφισβήτητα, στα αναγνωριστικά στοιχεία του Athens Beer η ενημερωμένη λίστα σε μπύρες, διαθέτει περίπου 60 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία) καθώς και η προσεγμένη wine list με 20 διαφορετικές επιλογές σε κρασί αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα.


Η κουζίνα του κινείται μεταξύ των ελληνικών, ανατολίτικων και διεθνών γαστριμαργικών μονοπατιών με προτάσεις όπως σκαλοπίνια μοσχαριού σοταρισμένα σε βούτυρο και γλασαρισμένα με ημίγλυκια σάλτσα κρασιού συνοδεία ψητών λαχανικών, χοιρινό σε αμπελόφυλλο γεμιστό με δαμάσκηνο, γλασαρισμένο με σάλτα ψητού με πουρέ πατάτας χρωματισμένο από παντζάρια και ψητές baby πατάτες, μπουκιές κοτόπουλου σοταρισμένες με λιαστή ντομάτα, με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και καπνιστό τυρί μετσοβόνε να κεντρίζουν το ενδιαφέρον με την προσεγμένη παρουσίαση και την αξιοπρεπή γεύση τους.

Σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον με την πέτρα και το ξύλο να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία, απολαμβάνουμε τις στιγμές με την παρέα μας απολαμβάνοντας τις jazz, rock και funk μουσικές επιλογές, εκτός και αν το επισκεφτούμε την ημέρα που διοργανώνει live βραδιές (σχεδόν μια φορά την εβδομάδα).

Tip: Για να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας δοκιμάστε σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό, κορμό σοκολάτας ή σορμπέ φράουλα και μάνγκο.

Info

Νίκης 20, Αθήνα

Τηλ. +30 210 3210790

https://www.facebook.com/AthensBeer

Καθημερινά: από τις 08.00

Τιμή: Από 20 ευρώ/ άτομο (με ποτήρι κρασί), 3 ευρώ (cappuccino), 2,50-7 ευρώ (μπύρα), 3 ευρώ (ποτήρι κρασί)


Μάθε τα πάντα για την Αθήνα και τα καλύτερα στέκια της κατεβάζοντας δωρεάν το Athens by GreekGuide.com!