Με οριακή πλειοψηφία (4-3 ) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον ειδικό φρουρό για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Η πρόεδρος, ένας τακτικός δικαστής και ένας ένορκος μειοψήφησα, θεωρώντας πως ο Κορκονέας έπρεπε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, όπως είχε προτείνει δηλαδή ο εισαγγελέας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ενώ ένας ένορκος πρότεινε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Βασίλη Σαραλιώτη. Αμέσως μετά, αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς, με τον Κορκονέα να αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Με τη σημερινή απόφαση πέφτει η αυλαία της πολύκροτης και επεισοδιακής δίκης που απασχόλησε όσο καμία άλλη την κοινή γνώμη επί μήνες. Λόγω της καθυστέρησης στην όλη διαδικασία μάλιστα, οι δύο κατηγορούμενοι ειδικοί φρουροί είχαν αποφυλακιστεί, καθώς παρήλθε το 18μηνο.