Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Αθήνα κοινωνικοί φορείς και ενώσεις μεταναστών. Αυτή την ώρα περίπου 1.500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην πλατεία Συντάγματος όπου έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα συναυλία. Οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια είναι κλειστοί.

Πριν τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα είχαν συγκεντρωθεί στην Κοτζιά κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του Πακιστανού μετανάστη που έπεσε νεκρός από μαχαιριές στα Πετράλωνα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης στην Αθήνα έχουν η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αλλά και συμβούλια άλλων δήμων στην Αττική. Ακόμη στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο συμμετέχουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και πολλοί ακόμη πολίτες.

Μετά το συλλαλητήριο, θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 16:00. Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou.

Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.