Στον Πειραιά αποβιβάστηκαν πριν λίγο οι αγρότες από την Κρήτη που ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα το πρωί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 6 το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star galaxy στην πύλη Ε-1, ενώ από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και το Λασίθι με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία knossoς palace και Κρήτη II στις 7 και 6:15 το πρωί στις πύλες Ε-2 και Ε-3 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων με το blue star Galaxy κατέφθασαν 160 αγρότες με το Κρήτη ΙΙ 170 και με το knossos palace 750.

Στην αιχμή του δόρατος της παγκρήτιας κινητοποίησης, το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και τα άλλα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Μαζί με τους περίπου 1.000 αγρότες έρχονται και εκπρόσωποι από συνδικαλιστικές οργανώσεις, την αυτοδιοίκηση και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα του αγροτικού κόσμου.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι, μετά την άφιξή τους το πρωί στον Πειραιά, θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο και τα Χανιά και στις 7:30 το πρωί θα μεταβούν με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του Πειραιά στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, από τον Πειραιά θα κατευθυνθούν στην πλατεία Βάθη όπου θα ενωθούν με αγρότες από Πελοπόννησο και Μακεδονία, οι οποίοι δίνουν το δικό τους δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση.

Στην συνέχεια, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο «εάν χρειαστεί» οι αγρότες να κάνουν και πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή ή το Μέγαρο Μαξίμου.