Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα μπλόκα σε Κουλούρα, Αίγιο, Μελούνα Λάρισας και στην εθνική οδό Άργους – Κορίνθου.

Παράλληλα οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι θα προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από εφορίες και πλατείες πόλεων.

Σε κατάσταση προετοιμασίας και λήψης οριστικών αποφάσεων για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φερραίου στην Μαγνησία.

Από την άλλη, οι αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού, που παραδοσιακά δημιουργούν το μεγάλο και ισχυρό μπλόκο των Μικροθηβών, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προβληματισμού, αφού δεν υπάρχει έντονη διάθεση για κινητοποίηση και δημιουργία μπλόκου στον κόμβο των Μικροθηβών.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, από την περιοχή του Αερινού υπολογίζει έξοδο μέχρι 40 τρακτέρ στον οδικό κόμβο σε πρώτη φάση, χωρίς να έχει ακόμη αποφασισθεί η ημέρα της κινητοποίησης, που θα συνδυασθεί με την κάθοδο των τρακτέρ στη Νίκαια υπό τον Βαγγέλη Μπούτα.

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.