Δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για τους δεκάδες πρόσφυγες που μένουν εκεί. Μια ημέρα μετά το θάνατο του Αφγανού έπειτα από συμπλοκή με συμπατριώτες του, οι οικογένειες που φιλοξενούνται στο χώρο προσπαθούν να βρουν την ηρεμία.

ellhniko11

ellhniko2

Όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του το μόνο που συναντά είναι σκηνές στημένες άναρχα σε όλο το χώρο. Δίπλα σε αυτές έχουν περάσει τα σχοινιά για να μπορούν να απλώνουν τα ρούχα που πλένουν. Και μέσα σε όλα αυτά τα καρότσια των μικρών παιδιών. Τις τελευταίες ημέρες οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αναγκάσει κάποιους από αυτούς να κοιμούνται ακόμη και κάτω.

ellhniko7ellhniko5

Οι κάδοι σκουπιδιών βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τον χώρο όπου κοιμούνται και τρώνε καθημερινά, ενώ τα σκουπίδια ξεχειλίζουν, αφού κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει φροντίσει να τα μαζεύουν τακτικά. Και μέσα σε όλα αυτά τα μικρά παιδιά που προσπαθούν να βρουν χώρο για να παίξουν.

ellhniko8 ellhniko10 ellhniko6

Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας  μετά το χθεσινό περιστατικό.

ellhniko1

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, το σήμερα όμως είναι μια τραγική κατάσταση γι’ αυτούς.

ellhniko3

 Φωτορεπορτάζ – βίντεο: Γιάννης Κέμμος