Στους δρόμους βγήκαν με τα τρακτέρ τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το ζήτημα του ασφαλιστικού όσο και για το φορολογικό. Στα περισσότερα σημεία έχουν στήσει μπλόκα, χωρίς να έχουν κλείσει δρόμους, όμως δεν αποκλείουν να το κάνουν, ενώ ήδη έκλεισαν την εθνική οδό Άρτας – Αθήνας, καθώς και τον κόμβο των Κερδυλίων στις Σέρρες.

Ταυτόχρονα αποκλεισμένος είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από 2.000 αγρότες σε κτίριο στην Κομοτηνή, όπου σημειώθηκαν επεισόδια. Μάλιστα έπεσαν χημικά και σημειώθηκαν συμπλοκές.

«Αιχμή του δόρατος» αποτελεί το μπλοκ που κατευθύνεται αυτή την ώρα προς τα Τέμπη. Το συγκεκριμένο μπλόκο θεωρείται ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας.

Ενδεικτικό του κλίματος στην κυβέρνηση είναι η έκτακτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να λάβει μέρος σε μίνι κυβερνητική σύσκεψη για το ασφαλιστικό των αγροτών.

Στη σύσκεψη θα λάβει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Παράλληλα στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι επιστημονικοί φορείς που θίγονται από το ασφαλιστικό οργανώνοντας πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11:30 στα Προπύλαια. Η ΓΣΕΕ που εξήγγειλε γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου καλεί όλους όσοι θίγονται από τη λαίλαπα του ασφαλιστικού να συστήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης.

Περισσότερα από 1.000 τρακτέρ στον Προμαχώνα

Περισσότερα από 1.000 τρακτέρ έχουν «κατασκηνώσει» από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο τελωνείο του Προμαχώνα -στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής είχε δηλώσει ότι οι αγρότες δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων, όμως ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, είπε ότι από αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσουν κλείσιμο των συνόρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα «και δίνουμε προθεσμία μέχρι το Σάββατο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για φορολογικό και ασφαλιστικό». Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου.

2449591

Έκλεισαν τον δρόμο στον κόμβο των Κερδυλλίων στις Σέρρες

«Ραντεβού» στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, στις Σέρρες, έδωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι μετά από λίγη ώρα έκλεισαν τον δρόμο.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος του δρόμου και στις δύο πλευρές είχε αφήσει ανοιχτό ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, λέγοντας όμως ότι θα αφήσουν ανοιχτούς τους παράδρομους, αλλά και την παλαιά εθνική οδό, προκειμένου να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς.

Σημειώνεται, ότι τα παρατεταγμένα τρακτέρ στις πλατείες διάφορων χωριών του νομού Σερρών έχουν, ήδη, ανάψει μηχανές και κατευθύνονται στα δύο προαναφερόμενα μπλόκα.

Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει στην άκρη του δρόμου τρακτέρ, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, αγρότες της Αχαΐας έχουν παρατάξει τρακτέρ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ενώ αγρότες της Ηλείας τους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες του νομού έχουν παρατάξει τρακτέρ στις περιοχές Αγγελόκαστρο, Νεοχώρι, Γουριά και Κατοχή. Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να παρατάξουν τρακτέρ αύριο, στις 12:00, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας κοντά στο Αγρίνιο, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων το νομού και αγροτικοί σύλλογοι.

Συμβολικό αποκλεισμό με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν εξάλλου οι αγρότες του Ηρακλείου το περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ της πόλης.

Μπλόκα αγροτών στήθηκαν από σήμερα το μεσημέρι στην Αργολίδα και τη Λακωνία, από αγρότες που συμμετέχουν στα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Σπάρτη, έκανε μικρή ομάδα αγροτών του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, όλοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τη φορολογία των αγροτών.

Οι αγρότες τόσο σε Λακωνία όσο και σε Αργολίδα δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα με τους δρόμους ανοικτούς, αν και μπορεί να κάνουν συμβολικούς ολιγόλεπτους αποκλεισμούς.

xarsdtdgahsfd