Πρώτη ημέρα των εκπτώσεων σήμερα και στο Ρέθυμνο οι έμποροι και επιχειρηματίες προσδοκούν να καλύψουν κυρίως τα οικονομικά τους «κενά» και να θεραπεύσουν μία πολύ «άρρωστη» όπως τη χαρακτηρίζουν εμπορική-καταναλωτική περίοδο, του φθινοπώρου και του χειμώνα που πέρασε.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, και όπως όλα δείχνουν θα είναι ένα καλό 45νθήμερο πάρα το γεγονός ότι όσοι δείχνουν προς το παρόν ενδιαφέρον για αγορές, έχουν σχέση με τουρίστες και επισκέπτες της πόλης.

Και οι Ρεθυμνιώτες όμως ανέμεναν την έναρξη των εκπτώσεων για να επισκεφτούν προετοιμασμένοι τα καταστήματα και να ξεκινήσουν μία έρευνα αγοράς.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι τoυ εμπορικού κόσμου, υπάρχει σίγουρα μία διστακτικότητα στους καταναλωτές, η ίδια όμως διστακτικότητα είναι εμφανής και στους εμπόρους οι οποίοι κάνουν προσπάθειες να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν σε μειωμένες τιμές έχοντας σε αρκετές περιπτώσεις απορροφήσει οι ίδιες οι επιχειρήσεις, τις αυξήσεις του ΦΠΑ και την επιμονή αρκετών ιδιοκτήτων ακινήτων, να μη μειώσουν τα ενοίκια των καταστημάτων, τα οποία νοικιάζουν σε εμπόρους.

Ήδη βέβαια οι έμποροι έχουν ξεκινήσει από καιρό, δεκαήμερα προσφορών σε διάφορα είδη που υπάρχουν και αφορούν σε αποθέματα λόγω της μη κίνησης στα καταστήματα τους αλλά και για να μπορέσουν να πουλήσουν εποχιακά είδη μέσω εκπτωτικών ευκαιριών.

Το επιμελητήριο Ρεθύμνου σε μία προσπάθεια του να βρεθεί δίπλα σε όσους προσπαθούν να ξεπεράσουν ή να αισιοδοξήσουν για όλα όσα αφορούν την κρίση που περνάει ο εμπορικός και όχι μόνο κλάδος, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων του Ρεθύμνου, την επιχορήγηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για κάλυψη λειτουργικών του αναγκών και συνέχιση της δράσης προώθησης και προβολής των Κρητικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Επίσης αποφάσισε την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των δράσεων του Συνδέσμου στο Ρέθυμνο και την από κοινού συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα ανάπτυξης εξαγωγικού εμπορίου, την επιχορήγηση του Κέντρου Κρητικής Λαϊκής Τέχνης, και τη συμμετοχή του στα έξοδα διοργάνωσης τεσσάρων αθλητικών εκδηλώσεων, που συνέβαλαν μεταξύ άλλων στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, και στην τουριστική προβολή του Ρεθύμνου.