Εξονυχιστικά εξετάζει η αστυνομία το αρχείο των ρεπορτάζ του Σωκράτη
Γκιόλια αλλά και το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, αναζητώντας στοιχεία
που θα ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Οι αρχές μελετούν και τις απειλές που κατά καιρούς είχε δεχθεί ο Σ.
Γκιόλιας, κυρίως σε blog αντεξουσιαστών, με αφορμή την αρθρογραφία που του είχε αποδοθεί για τη δράση τέτοιων ομάδων και γενικά την τρομοκρατία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης.

«Φως»
αναμένεται να ρίξει η κατάθεση της συζύγου του Σωκράτη Γκιόλια, η οποία αναμένεται πιθανότατα σήμερα, εφόσον η γυναίκα θα μπορεί να μιλήσει στην αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί οι καταθέσεις περίπου 20 ανθρώπων, γειτόνων του δημοσιογράφου. Πληροφορίες όμως, όπως γράφει το protothema.gr, αναφέρουν πως δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές.  

Η αστυνομία περιμένει να αντλήσει στοιχεία συνδυάζοντας την κατάθεση της Αδαμαντίας Γκιόλια, υλικό από τις κάμερες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τα τηλεφωνήματα που έγιναν την ώρα της δολοφονίας στην
περιοχή. «Περιμένουμε τι θα δείξουν και τα αποτελέσματα για τις κλήσεις που
έγιναν από το σημείο της επίθεσης, τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση
του Σωκράτη Γκιόλια» λέει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και
προσθέτει «ίσως οι δράστες να έκαναν το λάθος και να ήρθαν σε επαφή με
την ομάδα υποστήριξης ή άλλους συνεργάτες τους».

Παράλληλα εξετάζεται και μια νέα μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε και δεύτερο αυτοκίνητο στην επίθεση.

Παρότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία «δείχνουν« τη Σέχτα Επαναστατών, ο τρόπος δράσης παραπέμπει σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου και οι αρχές εκτιμούν πως ενδεχομένως να υπήρξε συνεργασία.

Ανείπωτος πόνος στο τελευταίο αντίο

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του Σωκράτη Γκιόλια τον αποχαιρέτησαν χθες στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.  

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε 16 σφαίρες στο σώμα. τις περισσότερες τις δέχθηκε πισώπλατα, πιθανώς στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους δολοφόνους του. Προφανώς για να βεβαιωθούν πως είναι νεκρός, στο τέλος του έριξαν τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο κεφάλι.