Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και, στη συνέχεια, στο Κοιμητήριο Ηλιουπόλεως για να αποχαιρετήσει το Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες τα ξημερώματα από σφαίρες αγνώστων ανδρών που κυριολεκτικά τον γάζωσαν στην είσοδο του σπιτιού του και υπό το βλέμμα της εγκύου συζύγου του.
Παρόντες στη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος», Θέμος Αναστασιάδης και ο συνιδιοκτήτης του σταθμού «Θέμα 98,9», Δημήτρης Κοντομηνάς.
Επίσης, παρευρέθησαν οι Ρούλα Κορομηλά, Κώστας Κεντέρης, Φανή Χαλκιά, ο Χρήστος Τζέκος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πάνος Σόμπολος και πλήθος φίλων, συγγενών και συναδέλφων.
Πολλοί συνάδελφοι μάλιστα του Σωκράτη φορούσαν μαύρα μπλουζάκια σε ένδειξη πένθους, τα οποία είχαν τυπωμένη επάνω τους, στην μπροστινή πλευρά, τη φωτογραφία του Σωκράτη Γκιόλια με την φράση: «Σωκράτης Γκιόλιας – Δολοφονία ελεύθερης φωνής», ενώ στην πίσω πλευρά είχαν τυπώσει ένα στόχο που στο κέντρο έγραφε τη φράση «Θα φωνάζω».
Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο κόσμος ακολούθησε τη σορό του Σωκράτη Γκιόλια στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας, φωνάζοντας «Αθάνατος» κατά την είσοδο της σορού του στο νεκροταφείο.
Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα και η σύζυγος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.
Όλοι ήταν συγκλονισμένοι και ταυτόχρονα οργισμένοι από τον τραγικό τρόπο, με τον οποίο ο δικός τους άνθρωπος έχασε τη ζωή του, χθες τα ξημερώματα, από τα όπλα της «Σέχτας Επαναστατών» όπως πιθανολογείται.
Πολλοί σήμερα μιλούσαν για προαναγγελία μέσω του blog τροκτικό ότι ο Σωκράτης ετοιμαζόταν να αποκαλύψει στοιχεία για δοσοληψίες επιχειρηματιών με σώματα ασφαλείας, ενώ είχε στην κατοχή του ονόματα και φωτογραφίες.