Τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας ζήτησαν οι εργαζόμενες στο Πηνελόπειο μετά την απόφαση τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Η εκπρόσωπος των εργαζόμενων κ. Β. Παναγοπούλου ενημέρωσε το σώμα πως οι υπάλληλοι του παιδικού σταθμού δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα από το Νοέμβρη του 2010 «Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Θα προβούμε σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή διεκδικώντας αυτό που πρέπι για εργαζόμενο, το μισθό του. Ζητάμε από εσάς να έρθετε δίπλα μας, όλοι μαζί να πιέσουμε».

Η κ. Παναγοπούλου μίλησε για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που υπήρχε ανέκαθεν μεταξύ δήμου και “Πηνελόπειου” τονίζοντας πως μετά τον Καλλικράτη αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο, αφού οι επιχορηγήσεις του σταθμού θα περνάνε από το δήμο, ενώ τόνισε πως το “Πηνελόπειο” εξυπηρετεί παιδιά δημοτών.

Ηρωίδες χαρακτήρισε η αντιδήμαρχος παιδείας Ο. Κατημερτζή τις εργαζόμενες στο ίδρυμα. «Σε αυτές τις συνθήκες, απλήρωτες από το Δεκέμβριο, είναι ηρωισμός και μόνο να το σκέπτεσαι πόσο μάλλον να το κάνεις» και συμπλήρωσε πως ο ο δήμος πρέπει να δει την πίεση που μπορεί να ασκήσει έτσι ώστε το Πηνελόπειο να μπορέσει να δεχτεί κι άλλα παιδιά και να εξασφαλιστεί το μεροκάματο των εργαζόμενων.

Σύνθετη ιστορία, ονόμασε το Πηνελόπειο ο επικεφαλής της παράταξης Ιωνία 21ος Αιώνας, Ν. Κουκουλάρης, δηλώνοντας συμπαράσταση αλλά τονίζοντας πως ο δήμος δεν πρέπει να μείνει στην αόρατη στήριξη και στα ευχολόγια. Τόνισε πως το θέμα εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και πρότεινε στο δήμαρχο να κάνει παρέμβαση επί προσωπικού στο ΙΚΑ για το θέμα, δεδομένου ότι είναι η μία από τις τρεις πηγές που πληρώνονται οι εργαζόμενες, εκτός από τα τροφεία και τις επιχορηγήσεις.

Αυτονόητη χαρακτήρισε τη συμπαράσταση η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μαλαγάρη ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα κατάργησης των τροφείων.

Δεδομένη θεώρησε τη συμπαράσταση στις εργαζόμενες του “Πηνελόπειου” και ο επικεφαλής της ΠΑΚ, Αρ. Χατζησαββίδης και τόνισε πως πρέπει η δημοτική αρχή να κινηθεί άμεσα στη διαδικασία εύρεσης λύσης του συγκεκριμένου προβλήματος των εργαζομένων αλλά και της ανάγκης να βρεθούν περισσότεροι παιδικοί σταθμοί για το δήμο, ενώ θα πρέπει να πιέσει το κράτος για την εξασφάλιση πόρων.

Τη δυσκολία να βρεθεί νομική φόρμουλα για να συνεργαστεί ο δήμος με τον Πηνελόπειο, πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο παρελθόν τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Κανναβός. Θα πρέπει να τους υποστηρίξουμε και να βρούμε τρόπους συνεργασίας με το δήμο. Ο κ. Κανναβός στάθηκε στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι παιδαγωγοί στην εργασία αλλά και στις συνθήκες σίτισης και υγιεινής, τόνισε όμως το θετικό των κτιριακών εγκαταστάσεων του ιδρύματος που μπορούν να αξιοποιηθούν, καταλήγοντας πως υπάρχουν δυνατότητες.

Στην κοινή θέληση συμπαράστασης από όλο το σώμα στάθηκε ο δήμαρχος Ηρ. Γκότσης στην τοποθέτηση του, ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη λύση του προβλήματος αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για το ίδρυμα μετά τον Καλλικράτη και την κατάργηση των νομαρχιών, δηλαδή αν είναι υπεύθυνη η περιφέρεια η το υπουργείο Υγείας. Θα μελετήσουμε τη συνεργασία του δήμου με το Πηνελόπειο. Έχει δυνατότητες και κτιριακές και λειτουργικές και είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τρόπο σε αυτή την κατεύθυνση να διευρυνθεί η λειτουργία του»

Την Παρασκευή 13.05 έγινε συνάντηση στο χώρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου Νέας Ιωνίας, δημοτικών παρατάξεων, του ΕΚΑ, του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίας και εκπροσώπων του περιφερειακού συνδυασμού
«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Στη συνάντηση με τη διεύθυνση του ιδρύματος συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση το πρωί της Δευτέρας, με την πρόεδρο των «Καρυάτιδων», με θέμα την άμεση επίλυση του προβλήματος

πηγή: ekfrasi