Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σαρώνουν σχεδόν όλη την επικράτεια, ακόμη και με πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις, για την εποχή, στα ορεινά της χώρας.

Συγκεκριμένα, χιόνια έπεσαν σήμερα, Παρασκευή, στην Οξυά της Φθιώτιδας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, καθώς, επίσης, στο Βελούχι, σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.

Από νωρίς το απόγευμα, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου έλαβαν μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία, που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (20.04.24), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Αναφορικά με τον όγκο του νερού που αναμένονται στην παρούσα κακοκαιρία, η Καρδίτσα μέχρι τις 9:00 το βράδυ έχει δεχτεί το μεγαλύτερο άνω των 65 χιλιοστών.

Δυνατή βροχή έπεσε και στο Νέο Μοναστήρι με 28,8 χιλιοστά και στις υπόλοιπες περιοχές του Δομοκού όπως και της κεντρικής Θεσσαλίας.

Δείτε βίντεο με τα… ανοιξιάτικα χιόνια:

«Άσπρη μέρα» και στη Βασιλίτσα

«Χιονοθύελλα κατά διαστήματα έπεφτε και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Θέση καταφύγιο 1850», γράφει στην ανάρτησή της με το σχετικό βίντεο η σελίδα Forecast Weather Greece.

❄️ Χιονοθύελλα κατά διαστήματα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Θέση καταφύγιο 1850 . ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ❗️ΚΑΜΕΡΑ 1 http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/μακεδονιασ/χ-κβασιλίτσας-parking.html❗️ΚΑΜΕΡΑ 2 http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/μακεδονιασ/χ-κβασιλίτσας-πίστα.html

Posted by Forecast Weather Greece on Friday, April 19, 2024