H 25η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως μια μέρα για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας. Είναι η στιγμή να χαλαρώσουμε, να ανανεωθούμε και να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις. Πρόκειται για μία γιορτή που προκαλεί συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια. Γι αυτό και αυτή την ημέρα γεμίζουμε την κάθε μας στιγμή με γεύσεις και αρώματα που μας θυμίζουν την Ελλάδα!

Λαχταριστά εδέσματα όπως τυροκαυτερή, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και φρέσκο καλαμάρι δίνουν μια νόστιμη νότα στην εορταστική ατμόσφαιρα. Έτσι, ενώ γιορτάζουμε την ηρωική πάλη του ελληνικού λαού, απολαμβάνουμε επίσης την πλούσια γευστική κληρονομιά που μας προσφέρει η ελληνική κουζίνα.

Φυσικά, στους σχετικούς εορτασμούς την τιμητική του έχει το εθνικό μας απόσταγμα – το Ούζο Πλωμαρίου, το οποίο κλείνει φέτος 130 χρόνια παρουσίας σε κάθε σαρακοστιανό τραπέζι (και όχι μόνο) υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία της ελληνικής παράδοσης και απόλαυσης.

Από το 1894 έως και σήμερα, το Ούζο Πλωμαρίου έχει καταφέρει να ενσωματώσει την ουσία της Ελλάδας σε κάθε σταγόνα. Η παραγωγή του ούζου ξεκίνησε στο Πλωμάρι. Ο παραδοσιακός τρόπος απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά συστατικά και τη μοναδική συνταγή που δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης, η οποία ακολουθείται πιστά μέχρι σήμερα, δημιουργούν ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας και δίνουν στο Ούζο Πλωμαρίου το εκλεπτυσμένο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση που το χαρακτηρίζει.

130 χρόνια αναμνήσεις με άρωμα Ούζου Πλωμαρίου!

Το Ούζο Πλωμαρίου έχει εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της ελληνικής παράδοσης και κουλτούρας. Το άρωμα και η γεύση του μας φέρνουν στο μυαλό όλες εκείνες τις αναμνήσεις που έχουμε ζήσει παρέα όλα αυτά τα χρόνια. Αναμνήσεις από την παρέα ένα μεσημέρι κάτω από τον ελληνικό ήλιο στο νησί, αναμνήσεις όλων των όμορφων περιπετειών και ταξιδιών που έχουμε ζήσει συντροφιά με φίλους και οικογένεια, όλα εκείνα τα ηλιοβασιλέματα που έχουμε γευτεί το αγαπημένο μας ούζο και όλες εκείνες τις στιγμές που τραγουδήσαμε και χορέψαμε μοιράζοντας χαρά στην παρέα.

Κάθε φορά που απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας απόσταγμα είναι και μία ευκαιρία να μοιραστούμε ανέμελες συζητήσεις, να γελάσουμε και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για πολλά ακόμα χρόνια.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 130 χρόνων από τη δημιουργία του το Ούζο Πλωμαρίου αποφάσισε να συγκεντρώσει όλες αυτές τις εικόνες και να δημιουργήσει τον δικό του τοίχο των Πλωμαρίσιων αναμνήσεων.

Η ενέργεια εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου το Ούζο Πλωμάρι γιόρτασε με παρουσία φίλων και συνεργατών τα 130 γενέθλιά του. Εκεί οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που θα «pin-άρουν» τη φωτογραφία τους.

Στόχος είναι να γεμίσει ο τοίχος με τις ηλιόλουστες αναμνήσεις όλων των καταναλωτών που όλα αυτά τα χρόνια μοιράζονται στις παρέες τους την απόλαυση του δροσερού Ούζου Πλωμαρίου. Στη συνέχεια, ο τοίχος θα τοποθετηθεί στο Μουσείο «Ο Κόσμος του Ούζου», στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης.

Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, αυτήν την εορταστική περίοδο για να γιορτάσουμε και να μοιραστούμε αξέχαστες στιγμές.

Ετοιμάστε λαχταριστούς μεζέδες, μαζευτείτε με την παρέα σας και τσουγκρίστε τα ποτήρια σας σε όσα όμορφα έχετε ζήσει, αλλά και στις καλύτερες ημέρες που έρχονται.