Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη (7/12) για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η απεργία των ταξί στην Αττική. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πατούν φρένο αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνει στη σχετική του ανακοίνωση το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), η κινητοποίηση του κλάδου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφίζεται στη Βουλή.

Οι αυτοκινητιστές έχουν προγραμματίσει νέα πορεία με τα ταξί και συγκέντρωση στις 17:00, στην συμβολή Σπ. Πάτση και Λ. Καβάλας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων πήρε την απόφαση να προχωρήσει από τη Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 και μέχρι και την Παρασκευή στις 05:00 το πρωί σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας πως η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.