Μια 40χρονη μητέρα σκοτώθηκε και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (01/11), όταν ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ έχασε τον έλεγχο του οχήματος, καθώς υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Ο 43χρονος οδηγός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως δεν είχε καμία αίσθηση του τι έγινε.

Στην εκπομπή «TLive» με την Τατιάνα Στεφανίδου, μίλησε ο πατέρας του 43χρονου οδηγού, ο οποίος είναι σε σοκ, όπου αναφέρθηκε στο πώς είναι τώρα ο γιος του. Ο πατέρας του οδηγού μετέφερε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης 40χρονης. Με τρεμάμενη φωνή, ο πατέρας είπε: «Τα συλλυπητήριά μου και λυπάμαι πάρα πολύ. Τι να πω; Δεν το ήθελε».

Εμφανέστατα στενοχωρημένος, ο πατέρας του οδηγού είπε πως ο γιος του «ήταν πολύ προσεκτικός οδηγός. Πάντα είχε την αίσθηση της ευθύνης. Ήταν ήρεμος οδηγός, δεν έτρεχε».

«Δεν μπόρεσα να τον δω, λίγο που τον είδε η γυναίκα του μου είπε: αυτός το δρομολόγιο έκανε και ξαφνικά, λέει, “βρέθηκα στο νοσοκομείο”. Δεν κατάλαβε τίποτα, τι έγινε. Λιποθύμησε την ώρα που οδηγούσε και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν μου είχε πει τίποτα, να είχε κάτι, πρόβλημα, αν είχε». Τέλος, ο πατέρας του είπε πως οδηγός τραυματίστηκε «πιο πολύ στα πλευρά του. Δεν ξέρω αν είναι αλλού χτυπημένος».

«Είδα μόνο μια μούρη λεωφορείου να έρχεται πάνω στο αυτοκίνητό μου»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ένας οδηγός ΙΧ, ο οποίος είδε με τα μάτια του την τρελή πορεία του λεωφορείου. Ο ίδιος αναφέρει πως ήταν «σταματημένος στο φανάρι, ήταν κόκκινο το φανάρι. Η κοπέλα ήταν στο δεξί μου χέρι, στην ίδια κατεύθυνση και αυτή».

«Το λεωφορείο έχασε την πορεία του, ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν κατάφερα να δω ούτε οδηγό, ούτε τίποτα. Είδα μόνο μια μούρη λεωφορείου να έρχεται πάνω στο αυτοκίνητό μου. Έκανα όσο μπορούσα λίγο πιο αριστερά το αμάξι, αστραπιαία λίγο, και αυτό μπορεί να με έσωσε κιόλας», είπε ο άνθρωπος που ήταν δίπλα στην άτυχη 40χρονη.

«Ένα γελαστό και υπέροχο κορίτσι»

Συνάδελφος της άτυχης μητέρας αναφέρθηκε στην ίδια μέσα από ένα μήνυμά του στο Twitter, μετά την είδηση του τραγικού περιστατικού. Εκεί, έγραψε:

«Η συνάδελφος μου η Ελευθερία, ένα γελαστό και υπέροχο κορίτσι, ήρθε σήμερα στη δουλειά, δούλεψε, μίλησε με βιντεοκλήση με το 3,5 ετών κοριτσάκι της, μας χαιρέτησε στις 3 και έφυγε να πάει σπίτι της και ένα λεωφορείο καρφώθηκε πάνω της, σκοτώνοντας την ακαριαία…».