Μετά από πέντε μέρες όπου οι Αρχές έψαχναν κάθε σημείο από τη Λαμία έως την Άρτα, για να βρουν τον 65χρονο πατέρα που πήγε στο νοσοκομείο για να παραλάβει τον 38χρονο γιο του, το μυστήριο έλαβε τέλος την Τρίτη (26/09). Ο 38χρονος βρέθηκε, ωστόσο, ο 65χρονος πατέρας του είναι νεκρός.

Μετά τον εντοπισμό του, ο 38χρονος ομολόγησε στις Αρχές πως σκότωσε τον 65χρονο πατέρα του με μια πέτρα στο κεφάλι, μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν οι δυο τους. Ωστόσο, οι μαρτυρίες που έρχονται τώρα στο φως, περιγράφουν τις κινήσεις του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου και δείχνουν τις προσπάθειές του να κερδίσει χρόνο από το να τον εντοπίσει η αστυνομία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» με τη Δανάη Μπάρκα, ο Στέφανος Γιαννακόπουλος, ο άνδρας που είδε τον 38χρονο λίγες μέρες πριν τον εντοπίσουν, περιέγραψε τις κινήσεις του 38χρονου κατηγορουμένου και μίλησε για την άθλια όψη που είχε, καθώς ήταν γεμάτος με αίματα.

«Με παίρνει η γυναίκα μου τηλέφωνο και μου λέει, ήταν τα γίδια μέσα στον δρόμο, έφτασε λέει ένα αυτοκίνητο μαύρο μου είπε, ακριβώς όπως σας το λέω, και ένας άνθρωπος γεμάτος αίματα. Λέω: “τι εννοείς γεμάτος αίματα;”. Φορούσε λέει κολάρο στο λαιμό. Μου λέει στον κρόταφο, είχε μια πληγή η οποία… είχαν τρέξει αίματα προς το πρόσωπό του από τη μία πλευρά κάτω, ξερά και κρατούσε λέει με τα δύο του χέρια, το τιμόνι από το αυτοκίνητο», είπε, αρχικά, ο κ. Γιαννακόπουλος.

«Τα χέρια του λέει από τα κόμπια που πιάνει το αυτοκίνητο, από τις γροθιές δηλαδή μέχρι τον αγκώνα ήταν γεμάτα αίμα, και τα δύο χέρια του, από γρατζουνιές και από ξερά αίματα. Την Παρασκευή το μεσημέρι πάλι περίπου την ίδια ώρα, είδα ένα μαύρο ΙΧ πάλι γύρω στα 200 μέτρα. Ήμουν σε απόσταση δηλαδή γιατί ήμουν από κάτω σε κάτι χωράφια. Είδα ότι πέρασε από εκεί σιγά σιγά και πήγαινε προς τις ανεμογεννήτριες προς τα πάνω δηλαδή. Από εκεί να κατέβεις και από εκεί που τον βρήκαν σήμερα (σ.σ χθες).

Αυτός έφυγε και αυτός περιφερόταν εκεί πάνω γύρω γύρω, γι’ αυτό μπήκε στο μαντρί του ανθρώπου θα είχε ξεμείνει από βενζίνη γι΄ αυτό έμεινε εκεί πάνω. Από εδώ που τον είδαμε εμείς μέχρι το μαντρί που πιάστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια ώρα δρόμος», κατέληξε ο ίδιος.