Ξέσπασε ο πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας που νοσούσε από αμυγδαλίτιδα και πέθανε στα Ιωάννινα, καθώς με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε ότι οι γιατροί είπαν τον ίδιο και τη σύζυγό του ενοχλητικούς, επειδή τηλεφωνούσαν προκειμένου να μάθουν για την υγεία της κόρης τους.

Παράλληλα, τόνισε πως τον «ξεγέλασαν», επειδή τον ενημέρωσαν ότι η υγεία της κοπέλας δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή «Live News» είπε πως «είχαμε μια επικοινωνία μαζί τους, όχι πάντα εύκολη. Κάποια στιγμή μας είπαν ενοχλητικούς, γιατί καλούσαμε τακτικά το νοσοκομείο».

«Με πνίγει η θλίψη για το παιδί μου. Μας έλεγαν ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή της κι ότι θα βγει σύντομα. Για αυτό δεν θορυβηθήκαμε ιδιαίτερα. Μία αμυγδαλίτιδα σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πόσο σοβαρό μπορεί να είναι;», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, είπε ότι οι γονείς πρέπει «να προσέχουν τα παιδιά τους, όταν ακούν ότι δεν είναι καλά. Να τρέχουν κοντά τους, γιατί εμένα με ξεγέλασαν και μου έλεγαν ότι το παιδί μου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι η συμβουλή μου, αυτό έχω καταλάβει από όλη αυτή την τραγωδία».

Σε έξι μήνες τα τελικά αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία της 20χρονης και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη η πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου θα υπάρχει σε έξι μήνες. Ωστόσο, τόνισε πως «θεωρώ ότι αυτό που είδαμε συνδέεται με τη βαριά οξεία αμυγδαλίτιδα, η οποία προκάλεσε γενικευμένη διαταραχή και την κατάρρευση πολλών συστημάτων του οργανισμού».

Έτσι, τα δείγματα, τα οποία ελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας θα ελεγχθούν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών, αυτών, εξετάσεων αναμένεται να είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.

Προκαταρκτική εξέταση

Σημειώνεται, ότι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια, για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο.

Η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μόλις ετέθη υπόψη του το μέχρι στιγμής υλικό που συγκεντρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, στό πλαίσιο της διερεύνησης του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλεύονταν με διάγνωση αμυγδαλίτιδα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.