Ολοκληρώθηκε η νεκροψία της 20χρονης φοιτήτριας που σπούδαζε στα Ιωάννινα και κατέληξε στο νοσοκομείο της περιοχής, ύστερα από νοσηλεία εννέα ημερών, καθώς έπασχε από αμυγδαλίτιδα.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως η πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου θα υπάρχει σε έξι μήνες. Ωστόσο, τόνισε πως «θεωρώ ότι αυτό που είδαμε συνδέεται με τη βαριά οξεία αμυγδαλίτιδα, η οποία προκάλεσε γενικευμένη διαταραχή και την κατάρρευση πολλών συστημάτων του οργανισμού».

Επίσης, είπε ότι δεν έχει λάβει, ακόμη, τον πλήρη ιατρικό φάκελο της κοπέλας, «ο οποίος θα περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα φάρμακα που της χορηγήθηκαν και σε ποια δοσολογία, καθώς και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της».

«Από το συνδυασμό αυτών των στοιχείων και των αποτελεσμάτων της νεκροψίας θα προκύψει αν υπήρξε ή αν δεν υπήρξε ιατρογενής αιτιολογία της επιβάρυνσης της υγείας της 20χρονης», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έτσι, τα δείγματα, τα οποία ελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας θα ελεγχθούν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών, αυτών, εξετάσεων αναμένεται να είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.

Προκαταρκτική εξέταση

Σημειώνεται, ότι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια, για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο.

Η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μόλις ετέθη υπόψη του το μέχρι στιγμής υλικό που συγκεντρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, στό πλαίσιο της διερεύνησης του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλεύονταν με διάγνωση αμυγδαλίτιδα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.