Στο λιμάνι της Ραφήνας με τη βοήθεια ρυμουλκών έδεσε το «Fast Ferries Andros», που από το πρωί παρέμενε ακινητοποιημένο στο αγκυροβόλιο του λιμανιού λόγω εμπλοκής αλυσίδας άγκυρας άλλου πλοίου στην προπέλα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, συνεργείο έκοψε την αλυσίδα της άγκυρας στην προπέλα του πλοίου και ρυμουλκά βοηθούν το «Fast Ferries Andros» να μπει στο λιμάνι.

Νωρίτερα, στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ το απόγευμα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Andros Queen», «Θεολόγος Π» και «Superferry», αντί της Ραφήνας, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου για λόγους ασφαλείας.

Το ιστορικό

Στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (09.09.2023), στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρότατο ατύχημα με τρία πλοία, όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους. Το «Fast Ferries Andros», που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τρεις φορές έγινε επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.

Το πλοίο είχε μείνει μείνει καθηλωμένο για πάνω από 15 ώρες έξω από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ μεταξύ των 734 επιβατών επικράτησε μεγάλος εκνευρισμός καθώς ηλικιωμένοι και παιδιά ήταν εξουθενωμένοι μετά από τόσες ώρες στο πλοίο.