Ανάχωμα του ποταμού Πηνειού έσπασε και με μήνυμά του το 112 καλεί όσους βρίσκονται σε Βρυότοπο και Αμεπλώνα να απομακρυνθούν άμεσα. Με το μήνυμα ζητείται από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς τον Τύρναβο.

Δραματικές είναι οι ώρες στη Θεσσαλία, στους νόμους Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο, καθώς δεκάδες σπίτια, ακόμη και χωριά ολόκληρα έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα, έπειτα από τη βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel. Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλησε, και οδήγησε στην προληπτική για την ώρα εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Posted by Γιωργος Μεγαριωτης on Thursday, September 7, 2023

Επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στην πόλη της Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς κεντρικοί δρόμοι και κατοικίες έχουν πλημμυρίσει, ενώ η ΕΜΑΚ προχώρησε σε απεγκλωβισμούς.

Στο νερό έχει βυθιστεί το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμιδίου του δήμου Φαρκαδόνας, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Αρκετοί είναι και οι εγκλωβισμένοι στα Μεγάλα Καλύβια του δήμου Τρικκαίων, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για έλλειψη πόσιμου νερού, φαρμάκων και φαγητού σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δορυφορική εικόνα του Θεσσαλικού κάμπου – Περίπου 720.000 στρέμματα οι πλημμυρισμένες εκτάσεις

Πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας – Δορυφορική απεικόνισηΔορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού…

Posted by Meteo Gr on Thursday, September 7, 2023

Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει. Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.