Υλικά

  • 300 γρ ρόκα
  • 90 γρ λόλα κόκκινη
  • 6 ραπανάκια
  • 70 γρ μαραθόριζα
  • 8 τοματίνια
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 12 τμχ κάπαρη
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 80 γρ ξύδι από μηλίτη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • 2 γρ αλάτι
  • 1 γρ λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C.
  2. Κόψτε το φύλλο της σφολιάτας σε μακρόστενες λωρίδες .Τυλίξτε κάθε μία λωρίδα στην εξωτερική πλευρά ενός μεταλλικού τσερκιού, διαμέτρου 6 εκατοστών, το οποίο έχετε αλείψει με ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείψτε με ελαιόλαδο την εξωτερική πλευρά της σφολιάτας και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι. Τοποθετείστε το τσέρκι σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.
  3. Ξεπλένετε όλα τα λαχανικά με κρύο νερό, τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Κόβετε το αγγούρι κάθετα σε λεπτές λωρίδες και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Μαρινάρετε με 20 γρ. ξύδι από μηλίτη και αλάτι και το αφήνετε για 30΄ λεπτά στο ψυγείο.
  5. Κόβετε τα τοματίνια σε 4 κομμάτια το καθένα, το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τα μαρινάρετε με παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι.
  6. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε το ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι και προσθέστε σε αργή ροή το ξύδι από μηλίτη ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίξτε τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
  7. . Στη συνέχεια σε μία μπασίνα τοποθετείτε τα φρέσκα λαχανικά κομμένα (ρόκα, λόλα κόκκινη, ραπανάκια, μαραθόριζα) και μαρινάρετε με τη σάλτσα που προπαρασκευάσατε.