Υλικά

Ο Μάριος Γλύκας γεννήθηκε το 1977 στη Χίο και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε από τα δώδεκα του χρόνια, αφού έτσι όπως το έφεραν οι εργασιακές συνθήκες της οικογένειάς του, αναγκάστηκε να μαγειρεύει για αυτούς. Η μεγαλύτερή του χαρά ήταν η επιβράβευση του πατέρα του και η υπερηφάνεια που έβλεπε στο βλέμμα της μητέρας του. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική.

Το 2007 θέλησε να πιστοποιήσει τις γνώσεις όλων αυτών των ετών και αποφάσισε να σπουδάσει τη μαγειρική στη χώρα που φημίζεται για αυτή και τον ενέπνευσε μέσα σε όλα τα χρόνια, στη Γαλλία, στην σχολή Le cordon bleu.

Ο Μάριος Γλύκας θεωρεί ότι έχει εμπνευστεί από το μεγάλο δάσκαλο Ferran Adrian, αλλά και από τις ελληνίδες νοικοκυρές που συνάντησε σε ταξίδια του στην επαρχία.

Έχει μαγειρέψει για την πριγκίπισσα Νταϊάννα, το Mel Gibson, την Kylie Minogue, τον πρίγκιπα William, αλλά και τους Παύλο Ψωμιάδη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, Σπύρο Παζαρόπουλο, Τέρενς Κουίκ και πολλούς άλλους. Σήμερα μπορείτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις που σας προτείνει καθημερινά στο εστιατόριο του «Σεμέλη» στον Κορυδαλλό.

Αγαπημένες του κουζίνες είναι η γαλλική, η ιταλική, η ινδική, η μεξικάνικη και φυσικά η ελληνική.

Διακρίσεις: Από το 2005 έως και το 2008, το 2012 και το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «International Boat Show» στον Πόρο. Στην Αμερική κέρδισε την πρώτη θέση για το γλυκό του «lemon pie» και στην Ιταλία κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «World experiencing pasta» για τις ιταλικές του μακαρονάδες με νότες ελληνικές.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]